Kajaanin uintiradat jäävät millejä virallisesta mitasta – ongelmaan pureudutaan elokuussa

Vesiliikuntakeskus Kaukaveden uintiradoissa on havaittu mittauksien jälkeen etteivät ne ole täysmittaisia. Hallipäällikkö on kuitenkin luottavainen sen suhteen, että kun altaassa on vesi, asia korjaantuu.

Kotimaa
Uimahallin tyhjät altaat.
Jukka Rossi / Yle

Vesiliikuntakeskus Kaukaveden uintiratojen mittauksissa paljastui, että 50 metrin rata on kuusi millimetriä liian lyhyt. 25 metrin ratojen pituutta voi puolestaan välisillan asemoinnilla korjata. Mikäli uintirata ei ole täysmittainen, siinä ei voi uida virallisia ennätyksiä.

– Hallin avauduttua elokuun alussa teemme uusintamittaukset. Ennen sitä emme tee asialle mitään, sillä on todennäköistä, että mitta muuttuu kun lämmin vesi lasketaan altaaseen. Mittaa voi tulla 10 millimetriä lisää, hallipäällikkö Heikki Ovaska kertoo.

– Mikäli mittaa ei tule lisää, olemme miettineet muita vaihtoehtoja. Välisillan muovien vaihtaminen kapeampiin voisi olla yksi vaihtoehto, mutta meidän on tarkistettava asia sillan muovien toimittajalta. Mikäli silta joudutaan sahaamaan kahtia, se on jo isompi homma, Ovaska jatkaa.

Ovaska pitää asiaa harmillisena takaiskuna. Alunperin allas on pyritty rakentamaan uintikilpailujen vaatimiin mittoihin.

– Pienestä jää kiinni. Mutta tätä ei jätetä hoitamatta, toki asia saatetaan saadaan kuntoon vasta ensi keväänä, Ovaska toteaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kainuun Sanomat (siirryt toiseen palveluun).