1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Loppuunmyydylle Weekend Festivalille kaupataan netissä olemattomia lippuja

Helsingin Kalasatamassa 7.-8.8. järjestettävän tapahtuman yli 60 000 lippua myytiin ennätysvauhdilla loppuun. Kova kysyntä on luonut lipuille kiihkeät jälkimarkkinat, joilla kaikilla kaupustelijoilla ei ole tosiasiassa mitään myytävää. Festivaalin järjestäjät kehottavat tarkkaavaisuuteen.

Kotimaan uutiset
Yleisöä David Guettan keikalla Weekend-festivaaleilla Helsingin Kyläsaaressa lauantaina 17. elokuuta 2013.
Yleisöä David Guettan keikalla Weekend-festivaaleilla Helsingin Kyläsaaressa lauantaina 17. elokuuta 2013.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Weekend Festivalin promoottori Hardi Loogin tietoon on tullut useampia surkeita tapauksia, joissa toiveikas ostaja on menettänyt rahansa huijarille. Netissä on kaupattu lippuja, joita ei ole maksun jälkeen koskaan toimitettu. Maksun saajaa ei ole sen koommin netistä löytynyt, nettiprofiili on kadonnut ja rahat samoin.

Osa kelmeistä on taas kikkaillut viivakoodin kanssa. Printtilipun koodilla pääsee festivaalilalueelle vain kerran, mutta epärehellinen lippukauppias on voinut printata yhden ja saman lipun moneen kertaan. Tapahtumaan kyseisen lipun koodilla pääsee kuitenkin vain ensimmäinen onnekas.

Tarkkana kannattaa olla myös, jos haluaa jakaa lippuriemuaan sosiaalisessa mediassa. Jos lipun viivakoodi on selkeästi luettavissa, saattaa joku kopioida sen ja hyödyntää väärennetyssä lipussa. Silloin lipun rehellisesti ostanut saattaa itse jäädä porttien ulkopuolelle.

Kalasataman esiintyvät muun muassa David Guetta, Avicii ja Armin van Buuren. Suuri joukko Helsingissä nähtävistä artisteista esiintyy myös Weekend Festival Balticissa.

Lue seuraavaksi