Kunta harkitsee tuoreen tangokuninkaan palkitsemista – tontteja jaettu jo neljä

Uusi tangokuningas saattaa pian löytää itsensä rakennustyömaalta. Näin voi käydä, jos Nastola jatkaa tonttien lahjoitusta menestyneille kuntalaisilleen.

viihde
Susanna Heikki ja Aki Samuli.
Susanna Heikki ja Aki Samuli.Yle

Nastolan kunta harkitsee uuden tangokuninkaan Aki Samuli Hakosen palkitsemista. Hakonen asuu Nastolassa ja kunnalla on ollut tapana muistaa menestyneitä kuntalaisiaan, sanoo kunnanjohtaja Pauli Syyrakki.

Tähän mennessä Nastola on lahjoittanut neljä tonttia, joista yksi loma-asuntopalsta annettiin hiljakkoin formulakuljettaja Valtteri Bottakselle. Kunnanjohtaja Syyrakin mukaan tonttiasiaa kysytään Aki Samuli Hakoselta itseltään ensin, mutta asia on harkinnassa.

Joka tapauksessa Nastola järjestää yleisötapahtuman tangokuninkaansa kunniaksi, Syyrakki lupaa.

Nastola on tätä ennen lahjoittanut, lähinnä urheilusankareilleen, tontteja.

Aerobicin maailmanmestari Tuuli Matinsalo samoin kuin keihään maailmanmestari Aki Parviainen ovat saaneet takavuosina lahjatontit Nastolalta. Molemmat rakensivat mantunsa aikanaan. Myöhemmin kummatkin möivät talonsa ja muuttivat Nastolasta pois.

Tontin on saanut myös maailmanmestaruuksia saavuttanut haulikkoampuja Satu Pusila. Viimeksi Nastola muisti formulamestari Valtteri Bottasta. Hänelle Nastola lahjoitti vapaa-ajan tontin järven rannalta.