Porissa on nyt ahdasta: "Vielä voi löytyä majoitusta"

Porin majoitustilannetta pidetään tukalana SuomiAreenan ja Pori Jazzin aikana. Porin Seudun Matkailu Oy Maisan myynti- ja markkinointijohtaja Maria Suomivirran mukaan ennakkoluulot ovat turhia. Vielä voi löytää jopa hotellihuoneen keskuta-alueelta.

kulttuuri
Jazz-yleisöä vuonna 2011 Porin Kirjurinluoto Arenassa.
Katja Halinen / Yle

Pori on Suomen pääkaupunki. Ainakin tämän viikon ajan. Yhteiskunnallisen keskustelufoorumi SuomiAreenan ja Pori Jazzin takia median ja turistien huomio on keskittynyt Poriin.

Jazz-viikolla majoituspaikan löytäminen koetaan usein ongelmalliseksi Porin heikon hotelli- ja hostellitarjonnan vuoksi. SuomiAreenan toimituspäällikkö Jussi Eronen totesi, ettei tapahtuma voi laajentua enää Porissa kaupungin majoitustilanteen vuoksi.

Porin Seudun Matkailu Oy Maisan myynti- ja markkinointijohtaja Maria Suomivirta torppaa yleiset ennakkoluulot. Suomivirran mukaan varaustilanne elää koko ajan.

– Huoneita varataan ja niitä myös vapautuu jatkuvasti. Meille voi vielä soittaa, sillä meillä on viimeisin tieto ja kyllä majoituspaikkoja vielä löytyy.

Kaksioon, hostelliin tai jopa hotelliin

Suomivirran mukaan Porilla on tarjota monia erilaisia majoitusmahdollisuuksia. Turistipiikin osuessa yhdelle viikolle, kaupungissa on ryhdytty etsimään sesonkiratkaisuja majoitukseen.

– On yksityisasuntoja, hotelleja ja hostelleja. Olemme koko ajan lisänneet yksityismajoitusten hakua. Tällä hetkellä on suurinta kysyntää kahden hengen kodeille tai huoneille, kahdeksi yöksi.