Pori Jazzeilla imetetään julkisesti: "Haluamme osoittaa, että siinä ei ole mitään outoa"

Joukko naisia kokoontuu tänään imettämään julkisesti Porissa Kids Jazz -festivaaleilla. Paikallisen imetystukiryhmän järjestämän tempauksen toivotaan rohkaisevan myös muita äitejä kiistanalaisessa asiassa.

Kotimaa
vauva imee rintaa
Yle

Porin seudun imetystukiryhmän vetäjiin kuuluva Maija Korkeamäki uskoo esimerkin voimaan. Hän toivoo, että imettävien äitien näkeminen auttaa muita pääsemään yli arkuudestaan.

– Moni äiti turvautuu julkisilla paikoilla tuttipulloon, koska ei uskalla imettää. Muiden mielipiteellä on hirvittävä vaikutus eivätkä kaikki edes uskalla lähteä ihmisten ilmoille, sillä he pelkäävät joutuvansa imettämään lasta epäsopivassa paikassa, Korkeamäki toteaa.

Imetys on hyvässä nosteessa

Maija Korkeamäki uskoo, että julkiseen imettämiseen suhtaudutaan jatkuvasti myönteisemmin.

– Nyt eletään luonnonmukaisuuden nousukautta ja imetys on hyvässä nosteessa. Toki kritisoijiakin vielä riittää. Se on mielestäni erikoista, sillä puolialastomat naiset ovat rannalla ok, mutta imettävää naista pidetään edelleen outona tai loukkaavana. Haluamme osoittaa, että siinä ei ole mitään outoa.

Lapset ruokitaan muita kunnioittaen

Julkinen imettäminen on Maija Korkeamäen mukaan suotavaa käytännössä missä vain, kunhan se tehdään muita kunnioittaen. Hän ei rohkaise naisia esimerkiksi täyteen yläosattomuuteen ravintolassa, mutta uskoo suurimman osan ymmärtävän häveliäisyyden rajat.

– En usko, että kukaan pyrkii imettämällä loukkaamaan muita. Siinä ajatellaan vain lapsen nälkää ja on mielestäni outoa, että joku ulkopuolinen ottaa siitä itseensä.

Porin seudun imetystukiryhmä kokoontuu Jazzien Lokkilavan edustalla tänään puoliltapäivin.