Vedätkö vatsaa sisään näyttääksesi hoikemmalta? – Huijaaminen onkin terveellistä

Vatsaa sisään vetämällä voi esittää todellista hoikempaa. Huijaaminen kannattaa, sillä vatsan jännittäminen tukee muun muassa selkärankaa.

Kotimaa
Hoikka nainen punnitsee itseään.
Onni Aaltonen / Yle

Kesäisin monet suomalaiset painivat ulkonäköpaineiden kanssa. Rannalle pitäisi päästä, mutta joulukinkku näkyy vyötäröllä edelleen.

Jos treenaaminen on jäänyt viime aikoina vähemmälle, on huijaaminen yksi mahdollisuus. Vatsaa sisään vetämällä voi esittää todellista hoikempaa.

Diacorin lääkärin Sari Anthonin mukaan vatsan jännittäminen on terveellistä. Vatsan sisään vetäminen tukee selkärankaa ja vatsan syviä lihaksia. Jännittäessä vartalo pysyy hyvin kasassa.

– Vatsaa kannattaa vetää sisään virtsarakon yläpuolelta, ei pelkästään pallean kohdalta. Samalla ryhti paranee, Anthoni kertoo.

Tanssijoillakin aina vatsa sisässä

Anthonin mukaan ryhtiongelmat vähenevät, kun työntää rintakehää ulospäin ja vetää mahaa sisään. Pömpöttävä maha johtaa helposti lysähtämiseen.

– Tanssijoillakin on aina vatsa sisässä, Anthoni muistuttaa.

Anthoni kertoo, ettei vatsan jännittämisestä aiheudu mitään haittaa. Hengittäminen ei kärsi jännittämisestä lainkaan.

Mahaa sisään vetämällä voi näyttää laihemmalta, mutta se on vain väliaikaista. Anthonin mukaan vatsarasva lilluu niin kauan, kunnes ihminen laihtuu.