Hyppää sisältöön

Dijsselbloem: Euromaiden kansanäänestykset Kreikan veloista olisivat olleet kielteisiä

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras piti puheen lainaehdoista Kreikassa. Hän sanoi, että ei usko allekirjoittamaansa sopimukseen, mutta lupasi panna sen täytäntöön.

Euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem. Kuva: John Thus / AFP

Mikäli euroryhmän maat olisivat järjestäneet kansanäänestykset siitä, pitäisikö Kreikalle antaa lisää lainaa, tulokset olisivat osoittaneet kansalaisten vastahakoisuuden siihen, euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem on sanonut Hollannin television haastattelussa.

– Tulos olisi ollut paljon huomiota herättävämpi ja kielteisempi kuin Kreikan 60 prosenttia, Dijsselbloem sanoi.

Hän viittasi Kreikan viikon takaiseen kansanäänestykseen jossa 61,31 prosenttia äänesti Kreikan velkojien vaatimia toimia vastaan.

Dijsselbloem varoitti, että Euroopan ymmärrys Kreikan tilanteesta alkaa loppua. Hän sanoi toivovansa, että Kreikka saa tarvitsemansa avun, mutta huomautti, että Kreikan hallitus on tehnyt avun antamisesta vaikeaa.

Euromaiden johtajat ja Kreikka pääsivät eilen sopimukseen kolmannen lainapaketin ehdoista. Siinä luetellaan kovat ehdot lainan antamiseksi (siirryt toiseen palveluun). Kreikan pääministeri Alexis Tsipras piti tiistai-iltana puheen lainaehdoista Kreikassa.