1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

MTV: Tuoretta poliisiylijohtajaa epäillään työsyrjinnästä ja kiusaamisesta

Erikoisryhmän kouluttajana Poliisiammattikorkeakoulussa toiminut mies katsoo, että hänet syrjäytettiin laittomasti työstään. Seppo Kolehmainen toimi tapahtuma-aikaan koulun rehtorina.

Kotimaan uutiset
Seppo Kolehmainen
Vesa Moilanen / Lehtikuva

Uutta poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaista epäillään virkarikoksista, kertoo MTV. (siirryt toiseen palveluun)

Kolehmaista epäillään virkavelvollisuuden ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta. Epäily liittyy Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella ilmenneeseen työsyrjintään ja työpaikkakiusaamiseen vuosina 2010–2013.

Kolehmainen työskenteli tapahtuma-aikaan Poliisiammattikorkeakoulun rehtorina ja myöhemmin Poliisihallituksessa. Kolehmainen vahvistaa virkarikosepäilyn MTV:lle ja sanoo kertoneensa asiasta valintaprosessin aikana.

Keskusrikospoliisin tutkiman jutun esitutkinta valmistui jo vuosi sitten ja on edelleen syyteharkinnassa. Jutun asianomistaja on opetustehtävissä Poliisiammattikorkeakoulussa ennen eläkkeelle jäämistään toiminut poliisimies. Hän katsoo, että hänet syrjäytettiin erikoisryhmän koulutustehtävistä lainvastaisesti.

Jutussa on epäiltynä myös Poliisiammattikorkeakoulun nykyinen rehtori Kimmo Himberg. Häntä on kuultu epäiltynä virkavelvollisuuden ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta sekä pahoinpitelystä, joka on laatuaan henkistä.

Seppo Kolehmainen aloittaa poliisiylijohtajana elokuun alussa.

Lue seuraavaksi