1. yle.fi
  2. Uutiset

Video: Meksikon huumepomo liukeni suihkuhuoneesta salaiseen tunneliin

Meksikossa elokuvamaisen vankilapaon tehneen huumepomon Joaquin Guzmanin viime hetkistä vankilassa on julkaistu valvontavideon kuvaa. Video esittelee myös pitkän pakotunnelin.

Ulkomaat
vanki sellissään

Joaquin "el Chapo" Guzman pakeni lauantai-iltana Altiplanon tarkkaan vartioidusta vankilasta Meksikon pääkaupungin Méxicon lähistöltä. Aluksi hänen katoamisensa oli suuri mysteeri, mutta pian löytyi selitys: pakotunnelin suuaukko suihkuhuoneesta.

Tunnelin toinen pää johti maaseudulle rakennukseen, jonka pystyttämisen varjolla Guzmanin apulaiset olivat kaivaneet pakoreittiä yhdelle maailman vaikutusvaltaisimmista huumerikollisista.

Tunneli oli valaistu ja ilmastoitu tavalla, jonka Meksikon huumerikolliset osaavat Yhdysvaltain puolelle vievistä salakuljetustunneleistaan.

Vankilan viimeisissä valvontakamerakuvissa Guzman istuskelee sellissään seinään nojaillen, ottaa iltalääkkeensä ja lähtee sitten suihkuun. Sen jälkeen häntä ei enää näy, sillä hän on luiskahtanut sananmukaisesti maan alle eli kiivennyt kymmenmetrisiä tikkaita alas tunneliin.

Viranomaiset eivät usko, että pako olisi onnistunut ilman vanginvartijoiden yhteistyötä, mutta kuulusteluissa ei ole toistaiseksi löytynyt syyllisiä.

Lue seuraavaksi