1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisiammattikorkeakoulun rehtori rikosepäilystä: Kaikella tapaa harmillinen prosessi

Ammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg on kiistänyt väitteet kaikilta osin.

Kotimaan uutiset
Poliisiammattikorkeakoulu ulkoa.
Poliisiammattikorkeakoulu.Petri Aaltonen / Yle

Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg vahvistaa Ylelle tiedon, että häntä ja kahta muuta Poliisiammattikorkeakoulun virkamiestä epäillään virkarikoksesta. MTV kertoi aiemmin tänään, että tuoretta poliisiylijohtajaa Seppo Kolehmaista ja Himbergiä epäillään virkarikoksista.

– Lähinnä kai on kyse maaliskuussa 2011 tekemästäni virkanimityspäätöksestä, jossa toiselle sijalle jäänyt – nyttemmin jo eläkkeelle jäänyt – virkamies kokee saaneensa vääryyttä osakseen, ja siitä katkeroituneena on käynnistänyt tällaisen prosessin, Himberg sanoo.

Syytä syyteharkinnan venymiseen Himberg ei pysty sanomaan. Poliisiammattikorkeakoulun rehtorin mukaan tuntuu kuitenkin katkeralta odottaa asian etenemistä, kun on virkatoimensa pyrkinyt hoitamaan "vilpittömällä mielellä ja parhaan kykynsä mukaan".

– Olen ollut epäiltynä jopa pahoinpitelystä ja kirjoitin esitutkinnan loppulausuntoon, että tällainen ajatuskin on absurdi. Tietysti asian kääntöpuoli on se, että asianomainen henkilö käyttää kansalaisoikeuttaan ja yhteiskunta tarjoaa tällaisenkin mahdollisuuden hakea oikaisua. Ja se on hyväksyttävä, Himberg sanoo.

Himberg on kiistänyt väitteet kaikilta osin. Virkarikoksi määritellyissä epäilyissä mainitaan nimikkeinä työsyrjintä, yhteistoimintavelvoitteen laiminlyönti ja lisäksi Himbergin osalta pahoinpitely.

– Tämä on kaikella tapaa harmillinen prosessi. On surkeata, että katkeruus purkautuu tällaista tietä. Mutta meidän asianosaisten on pakko sietää tämä prosessi, Himberg toistaa.

Lue seuraavaksi