1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rikesakko

Lapin poliisi kirjoitti 16 rikesakkoa kännykän käytöstä

Erityisen teemapäivän aikana yhteensä kymmeniä kiinni erilaista rikkeistä liikenteessä.

rikesakko
Nainen selaa älypuhelimen sovellusta.
Laura Tolonen / Yle

Lapin poliisi kirjoitti tiistaina rikesakon 16 auton kuljettajalle matkapuhelimen käytöstä ajon aikana. 26 henkilöä sai rikesakon turvavyön käyttämättä jättämisestä. Poliisi sai kiinni myös kaksi huumeissa ajanutta. Muista rikkeistä sai 7 kuljettajaa rangaistusvaatimuksen ja 4 rikesakon. Näissä oli mukana pari ajokortitonta, katsastamattomuuksia ja ajoneuvojen varustepuutteita sekä autojen muita epäkuntoisuuksia.

Matkapuhelimen käytön valvonnasta annettu ennakkotiedotus näytti poliisin mukaan saavuttaneen autoilijat hyvin, koska kenttäpartioiden havaintojen mukaan matkapuhelimien käyttö ajon aikana oli tiistaina selvästi normaalia vähäisempää. Poliisi toivoo, että käytäntö jatkuisi myös tulevaisuudessa, koska puhelimen käyttö ajon aikana lisää selkeästi vahingon riskiä liikenteessä. Poliisi tulee jatkossakin kiinnittämään siihen erityistä huomiota.

Kännykkärikkeiden lisäksi tarkkaamattomuus voi yhdistyä muihin kuljettajan havainnointikykyä heikentäviin riskitekijöihin. Näitä ovat mm. talvella jäiset, lumiset tai likaiset tuulilasit, epäkuntoiset ajovalot, epäkuntoiset tuulilasin pyyhkijät, syöminen ja juominen ajon aikana jne. Tarkkaavaisuuden herpaantuessa esimerkiksi suuntamerkkejä jää antamatta, käytetään tilanteeseen sopimatonta nopeutta ja jätetään liikenteenohjauslaitteiden ohjeita noudattamatta.

Tiistai oli erityinen teemavalvontapäivä Lapin poliisilaitoksen alueella.

Lue seuraavaksi