1. yle.fi
  2. Uutiset

Enää viikko suurtapahtumaan – AC/DC-konserttivieraan kannattaa varata runsaasti aikaa mennen tullen

Konserttijärjestäjä Live Nation toivoo, että Hämeenlinnaan suuntaavat konserttivieraat varaisivat siirtymisiin paljon aikaa ja rentoa mieltä. Ja hyvät kengät!

kulttuuri
AC/DC:n konserttialueen kartta Hämeenlinnassa
Live Nation

Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuisto tehdään kertaheitolla tutuksi viikon kuluttua AC/DC:n konsertissa. Uusi paikka on ollut myös järjestäjälle haaste.

– Puisto on tietenkin kaikille uusi paikka ja se on ollut haaste. Eniten on tietenkin kysymyksiä siitä, missä se on ja miten sinne pääsee. Olemme yhteistyössä kaupungin ja viranomaisten kanssa suunnitelleet kulkureitit mahdolisimman selkeiksi ja turvallisiksi. Vieraan kannattaa ehdottomasti tutustua alueeseen nettisivujen (siirryt toiseen palveluun) kautta ennen Hämeenlinnaan tuloa, neuvoo Live Nationin tiedottaja Maritta Kettunen.

Kantolaan on matkaa Hämeenlinnan keskustasta noin kolme kilometriä, ja matka taitetaan jalan.

– Kävelimme tuon reitin läpi rautatieasemalta, ja matkaan meni noin puoli tuntia. Konserttipäivänä aikaa menee tietenkin enemmän. Auto kannattaa jättää kotiin ja mahdollisuuksien mukaan käyttää julkisia kulkuvälineitä. Kannattaa saapua jo päivällä, ettei tule kiire tai hätä konserttialueelle pääsyyn ajoissa, sanoo Kettunen.

Älä jätä saapumista viime tinkaan

Vähiten jonoissa joutuu seisomaan, jos ajoittaa tulonsa siihen hetkeen, kun tapahtumapuisto avataan, eli klo 15.

– Porteilla ja turvatarkastuksissa tulee joka tapauksessa syntymään jonoja, mutta suurimmat jonot alkavat syntyä varmaan kuuden, seitsemän aikaan. Uskon, että yleisö alkaa saapua paikalla heti puiston avauduttua, sanoo Maritta Kettunen.

Huonoin vaihtoehto on jättää Kantolaan saapuminen viime tippaan.

– Tapahtumapuiston lähelle ei pääse autolla, joten se kannattaa unohtaa ja varautua kävelemään. Konsertista poistuminen vie niin ikään paljon aikaa, kun kaikki poistuvat alueelta yhtä aikaa. Toivottavasti silloin kävelyreitit ovat tutumpia. Poistuminen hoidetaan ohjatusti keskustaan päin. Mutta tunnin jonottaminen esimerkiksi autojen parkkialueelle on realistista, sanoo Kettunen.

– Aiempien kokemusten perusteella voi sanoa, että konsertin jälkeen yleisö hajaantuu nopeasti eri puolille. Uskon, että kaupungin ravintolat ja muu tarjonta saavat väen liikkumaan ympäri kaupunkia, sanoo Live Nationin tiedottaja Maritta Kettunen.

Lue seuraavaksi