1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi: Taskuvarkaudet lisääntyneet – "porukan ainoana tarkoituksenaan pölliä mahdollisimman paljon"

Poliisi kehottaa ihmisiä olemaan varuillaan taskuvarkaiden varalta. Poliisin tietojen mukaan festivaaleilla taskuvarkaudet olisivat kääntyneet kasvuun. Myös mökkimurtojen määrä kasvoi Kaakkois-Suomessa.

Kotimaan uutiset
Taskuvaras anastaa lompakon naisen laukusta.
Yle

Poliisi kehottaa ihmisiä olemaan varuillaan omaisuusrikosten varalta. Vapaa-ajan asuntoihin tehdyt murrot lisääntyivät koko Kaakkois-Suomessa reilut 30 prosenttia tänä vuonna. Mökkimurrot ovat lisääntyneet etenkin Kouvolan seudulla.

Alkuvuonna murtauduttiin 40 kouvolalaismökkiin, kun viime vuonna vastaavana aikana murtoja ilmoitettiin alle parikymmentä. Poliisin mukaan Kouvolassa murtoja on tehtaillut varsin aktiivinen rosvojoukko.

Poliisi kehottaa myös ihmisiä pitämään omaisuudestaan huolta taskuvarkaiden varalta. Poliisille tulleen tiedon mukaan Suomen festivaaleilla tapahtuvat taskuvarkaudet olisivat kasvussa.

– Taskuvarasilmiö on hurjasti yleistynyt ja nimenomaan ulkomaisten tekijöiden taholta, sanoo komisario Ilari van der Steen Kaakkois-Suomen poliisista.

– Puhutaan porukoista, jotka lähtevät festareille ainoana tarkoituksenaan pölliä mahdollisimman paljon, hän lisää.

Kyse järjestäytyneestä rikollisuudesta?

Vaikka taskuvarkauksien takana olisi ryhmä näpistäjiä, niin silti kyse ei välttämättä ole järjestäytyneestä rikollisuudesta. Kolmella Suomen suurimmista festivaaleista taskuvarasilmiön kasvua ei ole havaittu.

– En voi sanoa, että poliisi olisi väärässä, mutta mitään merkkiä tai mitään siihen viittavaa emme ole havainneet, sanoo Provinssirockin tiedottaja Johannes Kinnunen, joka työskentelee myös Ruisrockissa.

– Olisin kuullut, jos meillä olisi näin tapahtunut. Ei ole tullut minun tietooni, sanoo Seinäjoen Tangomarkkinoiden hallituksen puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki.

Poliisi kehottaa yleisöä olemaan varuillaan niin kotimaisten kuin ulkomaisten taskuvarkaiden varalta.

– Omaisuus on niin sanotusti hyvä pitää tappituntumalla ja katsoa, mitä porukkaa ympärillä liikkuu, sanoo van der Steen.

Lue seuraavaksi