1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Viileät ilmat näkyvät elokuvateatterin lippuluukulla

Kun ulkona on viileää ja rannalla ei viihdy, houkuttelee se elokuvateatteriin asiakkaita. Kesällä tosin leffat käydään katsomassa arki-iltoina, kun talvella suositumpia ovat viikonloput.

elokuvat
YLE Etelä-Karjala

Elokuvateatterit hyötyvät viileästä kesästä. Huonot ilmat näkyvät lippuluukulla siinä määrin, että esimerkiksi Lappeenrannassa Elokuva Luotolan kesäkuu ja heinäkuun alku on ollut yli puolet vilkkaampi viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Katsojamäärät ovat nousseet tuolla välillä 59,8 prosenttia.

– Kyllä se vaikuttaa, kun ilmat on huonot ja viileät. Jos on hyviä elokuvia, niin sitten lähdetään elokuviin, sanoo Elokuva Luotolan toimitusjohtaja Merja Luotola-Maarnela Lappeenrannasta.

– Jos olisi hirveän kuuma ja aurinkoista, niin kyllä sitä rannalla ollaan, hän jatkaa.

Leffatarjonta vaikuttaa sään lisäksi

Varsinkin nuoriso ja lapsiperheet tulevat elokuviin, jos tarjolla on heitä kiinnostavia pätkiä. Sään lisäksi tarjonnallakin on vaikutuksensa.

– Kesälle tulee nuorisoleffaa ja lastenleffaa. Oli niitä viime vuonnakin, mutta kyllä kelit vaikuttaa hyvin vahvasti, että lähdetään leffaan. Toki osaltaan vaikuttaa sekin minkälaista leffaa on tarjolla, kertoo Merja Luotola-Maarnela.

Kesä poikkeaa talvesta leffakäyntien osalta myös siten, että talvella elokuvissa käydään viikonloppuisin ja arki-illat on rauhallisempia. Kesällä se on täysin toisin päin.

Lue seuraavaksi