Hyppää sisältöön

Nyt Etelä-Pohjanmaalle tuodaan lääkäreitä Kreikasta

Aiemmin ympäri Suomea on rekrytoitu espanjalaisia sairaanhoitajia ja lääkäreitä, usein laihoin tuloksin. Etelä-Pohjanmaalla kokemukset ovat kuitenkin olleet hyviä, ja nyt alueelle on tulossa myös kreikkalaisia lääkäreitä.

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueen terveyskeskuksiin on aloitettu virkalääkäreiden rekrytointi Kreikasta.

Ensimmäiset kaksi lääkäriä aloittavat työt syyskuussa. Yhteensä lääkäreitä on tarkoitus rekrytoida Kreikasta kahdeksan.

Lääkäreiden työllistymiseen kuuluu muun muassa 380 tunnin suomenkielen koulutus. Lääkärit on rekrytoitu eurooppalaisen työnvälitysverkoston EURES:in kautta.

Hakemuksia kreikkalaislääkäreiltä Kuntayhtymä Kaksineuvoisen lääkärinvirkoihin on tullut useita kymmeniä ja haastatteluja on Ateenassa tehty tämän vuoden aikana toistakymmentä.

Espanjalaisten rekrytoinnista Etelä-Pohjanmaalla hyviä kokemuksia

Kolmevuotinen espanjalaisten sairaanhoitajien rekrytointiprojekti Adelante on päättymässä. Projektin tarkoitus on ollut edistää terveydenhuollon ammattilaisten rekrytointia ulkomailta Etelä-Pohjanmaalle.

Sairaanhoitajia ja lääkäreitä on projektin kautta tullut kolmisenkymmentä. Projektipäällikkö Johanna Lammelan mukaan espanjalaiset ovat sopeutuneet Etelä-Pohjanmaalle hyvin aktiivisten kotouttamistoimenpiteiden ja pienten paikkakuntien vahvan yhteisöllisyyden ansiosta. 

.
.