1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yle Ateenassa: Parlamenttitalon ulkopuolella on rauhallista, sisäpuolella sekavaa

Toimittaja Susanna Turunen on paikalla Ateenassa, missä mielenosoitukset muuttuivat väkivaltaisiksi alkuillasta.

Ulkomaat
Ateenassa mielenosoitus
Reuters-TV

Mielenosoitukset Ateenan parlamenttitalon lähellä ovat rauhoittuneet. Noin kello 21 Ylen EU-erikoistoimittaja Susanna Turunen seurasi parvekkeeltaan, kun protestoijat ottivat yhteen poliisin kanssa.

– Varsinainen mielenosoitus ei ollut ehtinyt edes käynnistyä, kun joukko huppupäisiä nuoria alkoi heitellä polttopulloja ja kyynelkaasupanoksia. Nyt keskustaan on siirtynyt satoja mellakkapoliiseja, Turunen kertoi kello 22.

Poliisi käytti mielenosoittajiin kyynelkaasua ja pippurisumutetta. Turusen mukaan tilanne kuitenkin rauhoittui nopeasti.

Kreikan parlamentin on määrä äänestää kiistellystä lainapaketista vielä tänä iltana. Turunen toteaa, ettei tämä ole lainkaan varmaa.

– Parlamentin puhemies on ehdottanut, että äänestykset siirrettäisiin huomiselle. Tilanne on aika sekava tällä hetkellä.

Parlamentin on hyväksyttävä lisää kiristyksiä tuova esitys, jotta Kreikka saisi velkojiltaan kolmannen lainan.

Mielenosoitus Kreikan parlamentin edustalla.
Säästötoimia vastustavat mielenosoittajat heittivät polttopulloja ja kiviä poliiseja päin, jotka vastasivat kyynelkaasulla ja pippurisumutteella. Ylen toimittaja Susanna Turunen seurasi mellakoita parlamentin läheiseltä parvekkeelta.

Lähteet: Yle Uutiset

Lue seuraavaksi