1. yle.fi
  2. Uutiset

Hämeenlinnan yrittäjät eivät hötkyile jättikonsertin takia

Hämeenlinnan keskustan alueen yrittäjistä osa odottaa innolla keskiviikon AC/DC-jättikonserttia, mutta aika moni vielä nukkuukin. Hämäläiset eivät hötkyile, pohtivat kukkakaupan myyjät. Keskiviikkona kioskipyörä pörrää, ja toriltakin saa sapuskaa läpi yön.

konsertit
Mies polkee kioskipyörää.
Eveliina Niskanen / Yle

Esimerkiksi ravintola-alan väki on liikkeellä ja osa ravintoloiden pöydistä on jo nyt loppuunmyytyjä. Ravintoloissa varaudutaan siihen, että konserttivieraita on kaupungissa jo vähintään tiistaista lähtien.

Kaupungin tähän mennessä suurimpaan tapahtumaan on tarttunut myös ravintola Fresno. Ella Roiha kertoo, että ravintola on auki konsertin jälkeen torstaihin aamuneljään asti ja tarjolla on yömenu.

– Lisäksi meillä on torilla anniskelualue, josta saa myös ruokaa. Se on non-stoppina auki keskiviikkoaamusta torstai-iltaan, Roiha sanoo.

Mukana menossa kioskipyörällä

Luomu- ja herkkukauppa Inkiväärikin on varautunut superkeskiviikkoon. Pyöräkioski on liikenteessä koko päivän keskustan lisäksi myös konserttialueen reitin varrella.

– Pyöräkiska liikkuu siellä missä ihmisetkin ja hyvin joustavasti, vahvistaa Salla Montonen. Hän odottaa, että AC/DC konsertti tuo kaupunkiin ihmisiä ja elämää. Sitä Montonen ei vielä osaa sanoa, ovatko Inkiväärin ovet auki.

AC/DC konsertti tuo kaupunkiin ihmisiä ja elämää.

Salla Montonen

Kirkon kupeessa sijaitsevan Kaisan Kukan myyjät Päivi Lehti ja Tiina Ojala aikovat jalkautua konserttivieraiden sekaan.

– Aiomme tuoda kukkailoa festarikansalle, naiset vakuuttavat. – Saattaa olla, että kukkaset jalkautuvat Hämeenlinnan kirkkopuistoon tai torille, mutta pääasia on se, että muutama iloinen kukkanen näkyy kaupungilla.

Osa yrittäjistä yhä unessa

Kaisan Kukan myyjät kertovat ihmetelleensä sitä, miten kaupungin yrittäjät ovat reagoineet megakonserttiin. Esimerkiksi vaatekaupat ja pienet erikoisliikkeet eivät ole ymmärtäneet kauppasaumaa.

– Hämeessä kun ollaan, niin ollaan vähän hitaita. Ehkä sitten jossitellaan konsertin jälkeen, että se meni. Tuntuu, että osa yrittäjistä ei oikein ymmärrä, kuinka valtava ihmismäärä tänne tulee.

– Toisaalta tästä konsertista on nyt kirjoitettu ja puhuttu paljon, joten voi olla, että moni yrittäjä lähtee mukaan spontaanisti. Se jää nähtäväksi, mutta kyllähän me Hämeenlinnassa osataan!

Lue seuraavaksi