Kuortaneella palaneessa talossa oli palovaroittimet – kytevä palo sai alkunsa pöytälampusta

Isän ja pienen tyttären kuolemaan johtaneen tulipalon tutkinnat paikan päällä ovat valmistuneet. Poliisin mukaan palo sai alkunsa pöytälampusta.

Kuva: Mirva Korpela / Yle

Kuortaneen tuhoisan omakotitalon tulipalon tutkinta on saatu valmiiksi paikan päällä Ruonankylässä. Myös palon syttymissyy on selvinnyt, se sai poliisin mukaan alkunsa pöytävalaisimesta.

Asunnon makuuhuoneessa ollut pöytävalaisin on jostain syytä päässyt kosketuksiin palavan materiaalin kanssa, joko kaatumalla tai muulla tavoin.

Valaisimen kuuma lamppu on päässyt sytyttämään kytemällä edistyneen palon, josta on aiheutunut asuntoon voimakasta savua ja myrkyllisiä palokaasuja. Asuntoon on myös muodostunut palon vuoksi korkea lämpötila.

Palo ei kuitenkaan missään vaiheessa edennyt ilmiliekkeihin. Talon uloimmat ikkunat olivat kestäneet korkean lämpötilan ja tästä syytä palo on tukahtunut itsellään hapenpuutteen vuoksi.

Yksi talon huoneista on tuhoutunut muita pahemmin tulipalossa. Poliisin mukaan talossa oli palovaroittimet, mutta palo on saattanut saada aikaan myrkyllisiä kaasuja jo ennen kuin palovaroittimet ovat reagoineet tulipaloon.

Isä ja hänen viisivuotias tyttärensä kuolivat toissayönä Kuortaneen tulipalossa.