Katkohoito keskittyy kuntiin – A-klinikkasäätiö sulkee aseman Espoossa

A-klinikkasäätiö lopettaa katkaisuhoitoaseman Espoossa. 12-asiakaspaikkaisen yksikön käyttöaste on ollut jo pitempään hyvin heikko.

vieroitushoito (päihdehuolto)
A-klinikan ovi
YLE

A-klinikkasäätiöllä on Espoon Leppävaarassa 12-paikkainen katkaisuhoitoasema. Asiakkaita siellä on ollut viime aikoina vähän.

Asiakasmäärä on vähentynyt, koska kunnat ostavat aiempaa vähemmän katkaisuhoitopalveluja. Yhä useampi kunta hoitaa itse laitosasiakkaiden kuntoutus- ja katkaisuhoidon.

– Käyttöaste on painunut ajoittain jopa 40 prosentin alapuolelle ja tällaiseen meillä ei yksinkertaisesti ole taloudellisesti varaa, sanoo A-klinikkasäätiön Etelä-Suomen aluejohtaja Heli Kainulainen.

Leppävaaran katkaisuhoitoaseman toiminta loppuu syksyllä. Yksikkö toimii normaalisti vielä pari kuukautta, mutta syyskuun lopussa ovet pannaan kiinni.

Espoon katkaisuhoitoaseman lopetettua A-klinikkasäätiö tarjoaa katkaisuhoitoa Uudellamaalla enää Järvenpään sosiaalisairaalassa, jossa hoidetaan eri puolilta Suomea tulevia potilaita

– Espooseen jää kuitenkin vielä A-klinikka- ja nuorisoasematoimintaa, ainakin toistaiseksi, lupaa aluejohtaja Heli Kainulainen.

Leppävaaran katkaisuhoitoasema on toiminut Leppävaarankadulla 1990-luvulta lähtien.