Frisbeegolf nousi urheiluseuran suosikkilajiksi Kivijärvellä

Urheiluseuran satavuotiseen historiaan mahtuu useita lajeja. Nyt 100-vuotispäiväänsä viettävä Kivijärven Kivekkäät nappasi lajikirjoonsa myös frisbeegolfin. Juhlavuoden kunniaksi seuran frisbeegolf-jaosto järjestää juhlaturnauksen.

frisbeegolf
frisbeegolf
Yle/ Paavo Häikiö

Urheiluseura Kivijärven Kivekkäät juhlii tänä vuonna 100-vuotispäiviään. Perinteikkään seuran toimintaan on viime vuosina tullut myös uusia lajeja.

Tulevana viikonloppuna Kivekkäiden frisbeegolf-jaosto järjestää seuran 100-vuotisjuhlaturnauksen Peltokankaan frisbeegolf-radalla, joka kunnostettiin kevään aikana.

– Rata onnistui paikallisten yritysten kanssa ja kunnan tuella. Huhtikuun lopulla saatiin 20-väylänen rata käyttöön ja puitteet ja maasto ovat hyviä ja rata on kilipailukykynen muiden ratojen kanssa, kertoo jaoston puheenjohtaja Petri Kotilainen.

Valtalajit väistyvät uusien tieltä

Kivijärvi sai uuden tenniskentän viime syksynä ja myös tennis-jaosto on saanut toimintaansa alulle. Uutuuslaji frisbeegolf houkuttelee nykyisin paljon harrastajia myös Kivijärvellä.

– Frisbeegolf-jaostolla on paljon toimintaa ja perinteiset lajit kärsivät nykyään vähän osallistujapulasta kuten hiihto ja ampumahiihto. Se on varmaan yleinen trendi joka puolella. Kestävyyslajit, jotka ovat ennen olleet täällä valtalajeja, niillä menee nyt vähän huonommin, kertoo Kivekkäiden puheenjohtaja Henri Grön.

Urheiluseuran rooli on Grönin mukaan pienessä kunnassa saada niin nuoret kuin vanhatkin liikkumaan. Nuoria on kuitenkin hankalampi saada mukaan urheiluseuratoimintaan kuin ennen.

– Harrastuksia on niin monenlaisia, liikunta ja urheilu eivät välttämättä ole monelle nuorelle enää se ykkösjuttu, toteaa Grön.