PS Kemi puolustaa Sauvosaaren taikaa

Kemissä pelataan torstai-iltana jalkapallon Ykkösen kärkiottelu. Ykköstä johtava PS Kemi Kings mittaa tasonsa Sauvosaaressa, jossa vastaan asettuu sarjakakkosena oleva vantaalainen PK-35.

Palloseura Kemi Kings
PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman.
PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman.

PS Kemi Kings ja PK-35 ovat kertaalleen jo kohdanneet. Toukokuun lopulla Myyrmäen stadionilla PS Kemi oli parempi 1-0. Ottelun ainoasta osumasta vastasi Sasa Jovovic, joka on PS Kemin sisäisen maalipörssin kärjessä seitsemällä maalilla. Kemiläisistä myös Billy Ions on onnistunut iskemään seitsemän osumaa.

- Tasainen vääntö on tälläkin kertaa odotettavissa. PK-35:llä on paljon taitavia yksilöitä Espanjasta, Argentiinasta ja kotimaasta, miettii PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman ottelun alla.

- Vieraiden valmentaja Shefki Kuqi on hahmo, joka varmasti kiinnostaa täälläkin, lisää Åhman.

Molemmat joukkueet lähtevät torstaiseen otteluun tappio allaan. Jari Åhman uskoo, että tämä tuo kärkiryhmille lisämotivaatiota.

- Kumpikaan ei halua kahta perättäistä tappiota, sanoo Åhman.

Vastustajien liikkeet käyty läpi

Katsojien on syytä seurata tarkkaan vastustajien riveissä numerolla 38 pelaavaa Pablo Couñagoa. Espanjalainen on 13 ottelussa iskenyt 12 maalia.

- Miesvartionti on entisajan juttu. Olemme kyllä käyneet läpi Couñagon liikkumista ja tekemisiä kentällä. Toivottavasti pojat muistavat asiat kentällä, sanoo Åhman.

- Couñago ei ole ainoa vaarallinen pelaaja PK-35:n joukkueessa. Vastaan tulee nyt taitojoukkue, muistuttaa Åhman.

Kaby palaa kentälle

Kemiläiset pääsevät kärkiotteluun lähes parhaimmillaan. Ryhmästä puuttuvat ainoastaan pelikieltoa kärsivä maalivahti Juhani Pennanen ja Bradfordissa testissä oleva junnuikäinen Ville Moilanen. Edellisen kierroksen tappiollisesta JJK-ottelusta pois ollut Kaby palaa kentille.

PS Kemi lähtee torstain ottelussa puolustamaan Sauvosaaren kotitaikaansa, takakentällä joukkue ei ole menettänyt pistettäkään. Kauden ainoa kotitappio tuli Karihaaran tekonurmelle kauden alkupuolella jyväskyläläiselle JJK:lle.

Korjattu 20.7. 2015 klo 12.35 Moilasen etunimi