1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Maailman kesäkeittiö: Pekoninen perunasalaatti keventää saksalaisen kesäpöydän

Monien saksalaisten kesäruokapöytään kuuluu bratwurstien ja muiden grilliherkkujen rinnalle itse tehty perunasalaatti. Maailman kesäkeittiö vierailee Berliinissä katsomassa, miten saksalainen klassikko syntyy.

Kesäruokaa Saksassa.
Saksalaisessa perunasalaatissa maistuvat perinteiset maut. Majoneesi korvataan raa'alla kananmunalla, jolloin salaatista ei tule liian raskas.

Ilman runsaasti kaloreja sisältävää majoneesia koostettu salaatti on erittäin helppo valmistaa. Kevyenä se tarjoaa vastapainoa rasvaisille kyljyksille ja makkaroille.

Perunasalaatti maistuu saksalaisille myös sellaisenaan. Se syödään tavallisesti lämpimänä, mutta maistuu mainiolta myös kylmänä.

Salaatin teko on yksinkertaista: Keitä perunat runsaasti suolatussa vedessä. Leikkaa sipuli ja pekoni pieniksi kuutioiksi ja ruskista ne auringonkukkaöljyssä. Kuori perunat kuumina, viipaloi ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

Kaada sekaan ruskistetut sipuli- ja pekonikuutiot, päälle etikkaa. Vatkaa lusikalla tuore kananmuna ja kaada se sekaan. Lisää sinappi ja sekoita hyvin, mutta viipaleita rikkomatta.

Anna perunasalaatin vetäytyä hetki peitettynä, minkä jälkeen se on valmis nautittavaksi.

Kuva: Yle

Lisää reseptejä maailmalta:

Venäläinen kylmä kaljakeitto eli okroshka

Klassinen pasta alla checca Italiasta

Libanonilaiset shis tawouk -grillatut kanavartaat ja fattush-salaatti

Kiinalainen kurkkusalaatti