Maailman kesäkeittiö: Rooman kesä kypsyttää pasta alla checcan

Pasta alla checca on nimenomaan roomalainen kesäruoka. Se voidaan nauttia joko kylmänä tai lämpimänä, roomalaiset tosin syövät sen useimmiten kylmänä. Maailman kesäkeittiö esittelee klassisen italialaisreseptin.

Ulkomaat
pasta
Roomassa kokkikoulua pitävä Nonna Bruna valmistaa klassinsen pasta alla checcan kesän kypsyttämistä tomaateista. Pasta voidaan nauttia joko kylmänä tai lämpimänä.

Pasta alla checca on hyvin yksinkertainen pasta, joka on suosittu juuri kesäisin kahdesta syystä.

Ensinnäkin, kylmä pasta on mukavaa nauttia kesähelteellä kun lämpötila Roomassa nousee lähelle 40 astetta. Kylmänä sitä voidaan säilyttää jääkaapissa ja ottaa mukaan vaikka meren rannalle.

Toiseksi, siihen tarvittavat raaka-aineet, kuten tomaatit, ovat parhaimmillaan juuri kesällä.

Pasta syntyy näppärästi: paloittele tomaatti ja murskaa joukkoon valkosipuli. Lisää juustot, basilika, pippuri ja viimeisenä keitetty pasta. Sen perään vielä oliiviöljy ja lisämausteet maun mukaan.

pasta
Pasta alla checca nautitaan kylmänä – mieluiten kuumana kesäpäivänä.Petri Burtsov / Yle

Lisää reseptejä maailmalta:

Venäläinen kylmä kaljakeitto eli okroshka

Aito saksalainen perunasalaatti

Libanonilaiset shis tawouk -grillatut kanavartaat ja fattush-salaatti

Kiinalainen kurkkusalaatti