1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Poikkimaantien silta voi aueta liikenteelle jo ensi vuonna

Työt ovat hyvässä vauhdissa ja silta voitaneen avata liikenteelle jo ensi vuoden syksynä. Alueen koko urakka valmistuu kesällä 2017.

liikenne
Poikkimaantien sillan rakennustyömaa Oulujoen eteläpuolella Oulussa.
Pekka Loukkola / Yle

Oulujoen ylittävän Poikkimaantien sillan ja tien jatkon rakentaminen on hyvin aikataulussaan. Nyt näyttää siltä, että urakoitsija saa sillan ylitettävään kuntoon jo marraskuussa 2016.

Poikkimaantien sillan rakennuttajaurakoitsijan Plaana Oy:n projektipäällikkö Pekka Mosorin on tilanteeseen tyytyväinen.

– Katutyöt ovat jo niin pitkällä, että osa maansiirtokalustosta on viety pois. Myös rakentamista helpottava apusilta on valmiina.

– Urakkaa kirittää pieni bonus, jos liikennöimään päästään jo ensi vuoden lopulla. Jo nyt näyttää siltä, että urakoitsija saa sillan liikennöitävään kuntoon siinä aikataulussa, kertoo Mosorin.

Suuri rakennuskohde Oulun mittakaavassa

Urakka on Oulun kaupungin katukohteista suurin muutamaan vuoteen. Jokisillan osalta työt alkoivat heinäkuussa, ja sillan muotteja päästään valamaan loppuvuodesta. Vaalantien ja Kajaanintien välinen osuus valmistuu kesäkuussa 2017.

Urakkaa kirittää pieni bonus, jos liikennöimään päästään jo ensi vuoden lopulla.

Pekka Mosorin

Sillan tulevat käyttäjämäärät ovat korkeat: ylityksiä arvioidaan tulevan noin 15 000 vuorokaudessa.

Urakassa rakennetaan noin 260 metriä pitkä Oulujoen ylittävä silta, joka muodostaa tieyhteyden lisäksi kevyen liikenteen pääreitin Oulujoen ylitse. Lisäksi rakennetaan kuusi uutta alikulkusiltaa kevyen liikenteen yhteyksiä varten.

Kun mukaan lasketaan sähkö-, vesi- ja kaukolämpöjohtojen rakentaminen, urakan kokonaishinta nousee 20 miljoonaan euroon. Sillan osuus tulee olemaan 10-12 miljoonaa euroa.

Korjattu uutista kello 8.05: Sillalla arvioidaan olevan ylityksiä 15 000 vuorokaudessa, ei vuodessa, kuten jutussa aiemmin luki.

Lue seuraavaksi