Reuters: Kreikan pankeilla edessään sulkemisia ja fuusioita

Kreikan parlamentti hyväksyi kaikki ennakkoehdot, jotka maalle oli asetettu, jotta neuvottelut kolmannesta lainaohjelmasta voitaisiin aloittaa. Uutistoimisto Reutersin mukaan tämä tietää muutoksia muun muassa Kreikan pankeille.

talous
Eläkeläinen jonottaa Kreikan keskuspankin ulkopuolella.
Eläkeläinen jonottaa Kreikan keskuspankin ulkopuolella saadakseen eläkkeensä 2. heinäkuuta Ateenassa.Armando Babani / EPA

Kreikassa pankkeja odottavat muun muassa sulkemiset ja fuusiot sen jälkeen kun maan mahdollinen uusi lainaohjelma on hyväksytty, uutistoimisto Reuters kirjoittaa.

Euroryhmän valtiovarainministerit saavuttivat tänään torstaina yhteisymmärryksen siitä, että lainaneuvottelut Kreikan kanssa voidaan aloittaa. Kreikan parlamentti hyväksyi yöllä kaikki ennakkoehdot, jotka sille oli asetettu kolmannen lainaohjelman neuvottelujen aloittamista varten.

Lainaohjelman takia Kreikan on luovuttava suuresta osasta autonomiastaan mitä tulee sen talousjärjestelmään, Reuters kertoo. Reuters toteaa, että Kreikan on luovutettava päätösvaltaa EU-instituutioille, muun muassa siinä, mikä on sen "sairaiden" pankkien kohtalo.

Kreikan pankeilla on edessään joitakin sulkemisia, fuusioita ja ulkomailla olevien tytäryhtiöidensä mahdollisia myymisiä, eurooppalaisvirkamiehet kertovat uutistoimiston mukaan.

Maan pankkijärjestelmää on järjesteltävä uudelleen, jotta se tervehtyisi, ja yksi nimetön lähde sanoo, että Kreikan neljästä tunnetuimmasta pankista yksi tai jopa kaksi voi kadota katukuvasta.

Euroopan keskuspankki ilmoitti aiemmin torstaina, että se on nostanut Kreikan pankkien hätärahoitusvaraa 900 miljoonan euron verran liki 90 miljardiin euroon. Kreikan keskuspankki oli pyytänyt, että tätä niin sanottua ELA-rahoituksen kattoa nostettaisiin puolitoista miljardia euroa.

Lähteet: Reuters