1. yle.fi
  2. Uutiset

Kylie Minogue Ylelle: Olen todella kiitollinen

Poptähti Kylie Minogue etsii yhä jymyhittiä, jota voisi esittää vuosikaudet. Terveysongelmat selättänyt Minogue kertoo olevansa rikkaampi rankan kokemuksensa jälkeen.

kulttuuri
Kylie Minougue

Pori Jazzeilla torstaina 16. heinäkuuta esiintynyt maailmantähti Kylie Minogue kertoi ennen Pori Jazz -keikkaansa rakastavansa yhä popmusiikin tekemistä.

Monet ihmiset muistavat hänet niistä ensimmäisistä megahiteistä – tuottajakolmikko Stock-Aitken-Watermanin-superhiteistä. Mutta Kylie Minogue on tehnyt muunkinlaista musiikkia. Minkälaista musiikkia hän haluaa tehdä nyt, vuonna 2015, 27 vuotta uran alun jälkeen?

– Pidän yhä todellakin popmusiikin tekemisestä. Yhä odotan ja etsin sitä jotakin jymyhittiä, jota voisin esittää vuosikaudet. Tänä iltana – koska olemme jazzjuhlilla enkä selvästikään ole jazzartisti – aion esittää yhden jazznumeron. Olen onnekas, kun minulla mahdollisuuksia esittää eri tyyppistä musiikkia, Minogue sanoo.

Ylen toimittaja Ari Welling kysyy Kylie Minoguelta vielä hänen terveysongelmistaan – poptähti sairasti syöpää kymmenisen vuotta sitten.

Minogue vastasi arkailematta ja avoimesti kysymykseen, miten sairaus muutti häntä ihmisenä.

– Se muuttaa kaiken. Se muuttaa käsityksesi siitä, kuka olet. Miten sovit maailmaan, millaista on taistella ja kohdata vastoinkäymisiä. Miten rakastamasi ihmiset ympärilläsi suhtautuvat. Väittäisin, että olen selvästikin rikkaampi tämän kokemuksen jälkeen. En koskaan kuitenkaan toivoisi kenellekään vastaavaa. Opin paljon ja joinakin päivinä huomaan ajattelevani, että olen todella onnekas saadessani olla täällä. Toivon, että ajattelisin niin koko ajan. Ja osaisin olla kiitollinen koko ajan, jatkuvasti. Mutta on toisaalta inhimillistä luisua takasin rutiineihin ja todellisuuteen, joka päiväiseen pakertamiseen. Mutta olen todella kiitollinen, Minogue sanoo.

Lue seuraavaksi