Lumisade yllätti Australian – kuvat kuin joulukorteista

Australian itä- ja kaakkoisosissa on satanut lunta laajoilla alueilla. Tuorein lumimyräkkä on tuonut kaaoksen Sydneyn seudun teille ja sulkenut kymmeniä kouluja.

Ulkomaat
Orangen kaupungin kasvitieteellinen puutarha peittyi lumeen Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa 16. heinäkuuta.
Orangen kaupungin kasvitieteellinen puutarha peittyi lumeen Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa 16. heinäkuuta.Saeed Khan / AFP

Lumentulo on yllättänyt Australian itä- ja kaakkoisosan asukkaat. Lunta on satanut viime päivinä ainakin kolmen osavaltion, Victorian, Uuden Etelä-Walesin ja Queenslandin, alueilla. Maa on peittynyt lumeen muun muassa pääkaupunki Canberran ja Sydneyn lähiseuduilla.

Paikoin maata ja rakennuksia peittää niin paksu lumikerros, että maisemat ovat kuin joulukorteista.

Torstain ja perjantain välisenä yönä esimerkiksi Uuden Etelä-Walesin osavaltioon, jossa Sydney sijaitsee, satoi niin paljon lunta, että useita suuria teitä jouduttiin sulkemaan liikenteeltä. Liikennettä on jouduttu rajoittamaan muun muassa Sydneyn ja Melbournen välisellä valtatiellä.

Koirakin sai takin päälleen Falls Creekissä 12. heinäkuuta.
Koirakin sai takin päälleen Falls Creekissä 12. heinäkuuta.Tracey Nearmy / EPA

Kymmenet koulut ovat sulkeneet ovensa, jotta oppilaat välttyisivät vaaralliselta koulumatkalta.

Viranomaiset ovat varoittaneet asukkaita lumikaaosta seuraavista tulvista.

Vaikeuksista huolimatta lumentulo on ollut monelle australialaiselle miellyttävä yllätys. Australian yleisradioyhtiö ABC kertoo joidenkin asukkaiden valvoneen koko yön tehdäkseen lumiukkoja.