Liikenneonnettomuudet työllistävät pelastuslaitosta

Lapin pelastuslaitoksella on ollut aiempia vuosia enemmän töitä liikenneonnettomuuksien vuoksi. Myös vahingontorjuntatehtäviä on ollut tavanomaista enemmän.

Vahinkojen torjunta
kemijärvi liikenneonnettomuus poliisi ambulanssa moottoripyörä
Henkilöauto ja moottoripyörä kolaroivat Kemijärven keskustassa heinäkuun puolivälissä. Myös molemmat ajoneuvot vaurioituivat. Uula Kuvaja / Yle

Lapin pelastuslaitokselle tuli lähes 400 liikenneonnettomuushälytystä tammi-kesäkuun aikana, kun yhdeksän vuoden keskiarvo on hieman yli 300 hälytystehtävää.

Myös vahingontorjuntatehtävien määrä on normaalia suurempi. Tehtäviä on tänä vuonna kertynyt 154, kun viime vuonna niitä oli vain 65 ja vuosien 2007-2015 keskiarvo oli 90 tehtävää.

Vahingontorjuntatehtävät voivat olla esimerkiksi kemikaalin- tai öljyntorjuntaa.

Kokonaismäärät kutakuinkin ennallaan

Kokonaisuudessaan tämän vuoden hälytysmäärät ovat kuitenkin keskimääräisessä vauhdissa. Tammi-kesäkuussa pelastuslaitokselle tuli 2 062 hälytystä, mikä on 58 kappaletta (2,7 prosenttia) vähemmän kuin viime vuonna.

Yhdeksän vuoden keskiarvo on 2 120 hälytystä. Kokonaismääriin sisältyvät edellä mainittujen tehtävien lisäksi esimerkiksi palojen sammutus, avunantotehtävät, ihmisen ja eläimen pelastamiset, ensivastetehtävät sekä palovaroittimien tarkastustehtävät.