1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisi ei odota häiriöitä Kouvolan kaljakellunnasta – paitsi tietysti roskaamista

Kouvolan Jyräänjoessa kellutaan kaljoitellen tänäkin vuonna, vaikka parissa kaupungissa tapahtumien puuhaihmiset ovat perääntyneet. Poliisille tapahtuma tuli tänä vuonna yllätyksenä, mutta se odottaa kaljakellunnan suurimmaksi häiriöksi roskaamista.

Kuva: YLE

Kaakkois-Suomen poliisi ei ole huolissaan kaljakellunnasta, joka järjestetään lauantaina Kouvolan Valkealassa. Paaskosken majalta Jyräänjokea Käyrälampeen laskevaan Kaljakelluntaan on Facebookissa ilmottautunut noin 90 osallistujaa.

Tapahtumalla ei ole järjestäjää ja poliisi kuuli tämän vuotisesta kaljakellunnasta Ylen toimittajalta. Poliisi käynee tapahtuman lähtö- ja päätöspaikoilla kuten aikaisempinakin vuosina, mutta ei odota muuta järjestyshäiriötä kuin roskaamista. Aikaisempina vuosina kellunta on lähtenyt ylempää Jyräänkosken sillan pielestä, jolloin osallistujat ovat sotkeneet ihmisten pihoja.

Puuhaihmiset peruneet kelluntoja

Kaljakellunta-tapahtumia on ollut parhaimmillaan seitsemällä paikkakunnalla, mutta tänä vuonna parin tapahtuman on kerrottu peruuntuvan. Porissa kaljakellunta peruttiin, kun puuhamiehen mukaan järjestämistaakka kävi hänelle turhan raskaaksi. Poliisi piti Kokemäenjokea kovan virtauksen vuoksi vaarallisena paikkana tapahtumalle.

Tampereella puolestaan kellunnan epävirallinen järjestäjä perui tapahtuman, koska kaupunki ei ole myöntänyt lupaa tapahtumalle. Hervannan Suolijärveä pidetään kooltaan ja virtaamaltaan sopimattomaksi suurelle tapahtumalle, ja monet ovat valittaneet roskaamisesta. Suolijärvelle saapunee silti kellujia lauantaina.

Virallisille tapahtumille pitää hakea luvat ja järjestäjä on vastuussa tapahtuman roskien siivouksesta.