Poliisilla hurja varasjahti viime yönä – apteekkimurto, törmäys poliisiautoon, ulosajo...

Poliisi joutui viime yönä jahtaamaan Punkalaitumen ja Huittisten seudulla kolmen poliisilaitoksen partioiden voimin varaskoplaa, joiden epäillään murtautuneen muun muassa apteekkiin ja katsastusasemalle. Takaa-ajotilanteessa yksi epäillyistä törmäsi kovalla vauhdilla poliisiautoon.

Kotimaa
Poliisi-teksti poliisiauton kyljessä.
Petri Aaltonen / Yle

Poliisi on ottanut kiinni useita henkilöitä Punkalaitumella liittyen Huittisissa ja Punkalaitumella tehtyihin varkauksiin.

Yksi epäillyistä otettiin kiinni takaa-ajon jälkeen yöllä. Häntä epäillään varkaudesta Huittisissa katsastusasemalla ja Punkalaitumella sijaitsevassa apteekissa. Lopulta kuljettaja ajoi kovalla vauhdilla päin poliisiauton takakulmaa. Tilanteesta selvittiin hyvin lievin henkilövahingoin. Ajoneuvot vaurioituivat liikennekelvottomiksi.

Autossa ollutta miestä epäillään muun muassa osallisuudesta Huittisissa aiemmin yöllä tehtyyn varkauteen katsastusasemalle ja Punkalaitumella aiemmin yöllä tehtyyn apteekkivarkauteen.

Toinekin takaa-ajo

Tilannetta selvittämässä ollut Hämeen poliisilaitoksen partio joutui vielä toiseen takaa-ajotilanteeseen.

Punkalaitumen apteekkimurtoon liittyvä toinen henkilöauto lähti poliisia karkuun ja lyhyen takaa-ajon päätteeksi se suistui ulos tieltä. Poliisi otti kiinni miehen ja naisen, joiden epäillään liikkuneen anastetulla autolla ja liittyvän Punkalaitumen apteekin varkauteen. Ulosajotilanteesta selvittiin ilman henkilövahinkoja.

Poliisin mukaan tapahtumiin on osallisina vielä muitakin henkilöitä ja niihin saattaa liittyä useita eri rikosasioita. Kokonaisuuden selvittely ja tutkinta on vasta alkuvaiheessa, eikä poliisi tiedota asiasta enempää. Asian tutkinta kestänee useita viikkoja.