Kaikkien aikojen yleisö SuomiAreenassa – kävijämäärä kaksinkertaistui

Porissa tällä viikolla järjestetty SuomiAreena keräsi ennätysmäärän yleisöä. Yhteiskunnalliseen keskustelutapahtumaan osallistui ainakin 55 000 ihmistä.

Kotimaa
SuomiAreenan mediakeskustelu
Mika Viljanen / Yle

SuomiAreena järjestettiin tänä vuonna kymmenettä kertaa. Juhlavuoden tapahtumiin oli osallistunut perjantai-iltapäivään mennessä jo 55 000 henkilöä. Kokonaiskävijämäärän uskotaan nousevan lähelle 60 tuhatta. Viime vuonna kävijöitä oli noin 30 000.

– Väkimäärä on aiemmin kasvanut hiljalleen, mutta nyt tapahtui kaikkien aikojen SuomiAreena -ilmiö, toteaa MTV uutisten toimituspäällikkö Jussi Eronen.

Kaikki halukkaat eivät mahtuneet tänä vuonna keskusteluihin. Eronen uskoo, että tilaratkaisuihin löydetään ratkaisu seuraavien vuosien aikana. MTV ja Porin kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen tapahtuman järjestämisestä Porissa ainakin seuraavan viiden vuoden ajan.

Ensi vuoden ideariihi on käynnistynyt

Porin elinkeinojohtaja Kristian Vainio pitää tapahtumaa kaupungin kannalta erittäin onnistuneena. Hänen mukaansa ensi vuoden tapahtuman rakentaminen aloitetaan jo elokuussa.

– Silloin teemana on suomalainen työ. Olemme saaneet tämän viikon aikana runsaasti ideoita tapahtuman kehittämisestä ja uskon, että löydämme ensi vuodelle myös uusia mielenkiintoisia paikkoja.

Porissa järjestettiin tämän viikon aikana noin 160 SuomiAreenan tilaisuutta. Tapahtumia oli myös Tampereella, Kankaanpäässä, Siikaisissa, Raumalla, Huittisissa ja Ulvilassa.