Pikkukaupungin kesälauantai on vilkas

Kemin heinäkuiseen viikonloppuun mahtuu paljon tapahtumia. Vieri vieressä mahtuvat sovussa olemaan niin kuntojuoksijat, autontuunaajat kuin koiraharrastajatkin.

Kemi
Satama Runin lähtö.

Kesän, erityisesti heinäkuun viikonloppuihin ajoittuu paljon erilaisia tapahtumia. Joillain paikkakunnilla, kuten Kemissä, voivat tilaisuudet olla hyvin likellä toisiaan.

Lauantaina Kemissä oli samaan aikaan vierekkäin kolme tilaisuutta. Sisäsataman pohjoispäässä Seilari-Tuningissa harrastajat esittelivät lauantaina tuunattuja autoja ja moottoripyöriä. Lisätäkynä olivat musiikki ja muu ohjelma.

Aivan näyttelyalueen vierestä kipaisivat ohitse Satama Runin osallistujat. PS Kemi Kingsin järjestämään kuntojuoksu-hyväntekeväisyystapahtumaan osallistui parisataa ihmistä. Juoksumatkat olivat viisi ja kymmenen kilometriä sekä puolimaraton. Satama Runin perimmäinen tavoite oli kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen. Juoksutuotoilla on tarkoitus tukea vähävaraisten perheiden lasten urheiluharrastusta.

Viikonloppuna urheileminen sisäsataman vieressä sijaitsevassa Sauvosaaren urheilupuistossa ei onnistu. Sauvosaaren molemmat jalkapallokentät ovat viikonlopun ajan kansainvälisen koiranäyttelyn käytössä.