Huumeiden käyttö näkyy Hämeen liikenteessä

Yhä useammin poliisin pysäyttämät ja valvonnassa kärähtäneet puhaltavat nollan, mutta huumetesti näyttää ettei kuljettaja ole ajokunnossa. Eikä poliisi jaksa silloin yllättyä ajokortin puuttumista tai auton katsastamattomuutta. Viikonloppuna poliisi pysäytteli ratti- ja tankojuoppoja.

liikennejuopumus

Jokioisissa varalaskupaikan suoralla henkilöauto ajoi tieltä perjantai-iltana. Matkustajana olleen miehen epäillään aiheuttaneen ulosajon vetämällä käsijarrua ajon aikana. Matkustaja puhalsi 2,93 promillea. Ajoneuvossa oli neljä henkilöä, jotka eivät olleet loukkaantuneet ulosajossa. Matkustajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Hämeenlinnassa poliisi kiinnitti huomiota sivusuunnassa seilaavaan mopoon perjantaina iltapäivällä Katumalla. Mieskuski puhalsi nolla promillea, mutta huumausainetesti näytti kannabistulosta. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Hämeenlinnan Sibeliuksenkadulla poliisipartio kiinni huomionsa illalla lähestyvään mopoon. Kuljettaja puhalsi puhtaan nollan, mutta huumausainetesti näytti taas positiivista kannabiksen osalta. Nuorta miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Hausjärvellä 54-tiellä poliisipartio tunnisti keskiyöllä kortittoman kuljettajan. Mies puhalsi nollan, mutta huumausainetesti osoitti positiivista amfetamiinille. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.