Charlie Hebdo ei enää julkaise Muhammed-pilakuvia

Lehden päätoimittajan mukaan Charlie Hebdo on tehnyt tehtävänsä ja puolustanut oikeutta saada piirtää mitä tahansa.

Ulkomaat
Mies lukee Charlie Hebdo -lehteä Rotterdamin keskusrautatieasemalla.
Mies luki Charlie Hebdo -lehteä Rotterdamin keskusrautatieasemalla Hollannissa perjantaina.Bas Czerwinski / EPA

Ranskalainen satiirilehti Charlie Hebdo ei enää julkaise pilakuvia profeetta Muhammedista. Lehden päätoimittajan mukaan Charlie Hebdo on nyt tehnyt työnsä.

Charlie Hebdon päätoimittaja Laurent Sourisseau kertoo saksalaiselle Stern-lehdelle (siirryt toiseen palveluun), että lehti on puolustanut oikeutta saada piirtää pilakuvia.

– Olemme piirtäneet Muhammedin puolustaaksemme oikeutta saada kuvata mitä tahansa.

Sourisseau oli Charlie Hebdon toimituksessa tammikuussa, kun huoneeseen hyökkäsi kaksi ääri-islamistia. Sourisseau sai osuman olkapäähänsä, mutta selvisi iskusta esittämällä kuollutta. 12 ihmistä sai surmansa terrori-iskussa.

Terrori-iskun jälkeen julkaistussa Charlie Hebdon kannessa oli kuva itkevästä Muhammedista. Kuvan yläpuolella luki "tout est pardonné" eli "kaikki on annettu anteeksi".

Riss-pseudonyymillä piirroksiaan julkaiseva Sourisseau toivoo, ettei hänen lehteä nähtäisi pelkästään islamin arvostelijana.

– Uskomme vankasti, että meillä on oikeus kritisoida kaikkia uskontoja.

Sourisseau sanoo myös, että kaikista uskonnoista löytyy samoja virheitä, joista islamia usein syytetään. Charlie Hebdo-lehdessä ei siis tulevaisuudessa tulla näkemään irvikuvia islamin profeetasta.

– Olemme tehneet työmme. Olemme puolustaneet oikeutta pilkata.