Kiinassa viisi ihmistä pidätetty internetissä levinneen seksivideon vuoksi

Ilmeisesti Uniqlo-vaateliikkeen sovitustiloissa kuvattu amatöörivideo levisi mobiilisovelluksissa kulovalkean tavoin. Kiinan sensuuriviranomaisille tapaus on ollut nolo.

Ulkomaat
Vaatemyymälän sisäänkäynti.
Uniqlo-ketjun myymälä Pekingissä.Adrian Bradshaw / EPA

Kiinassa viisi ihmistä on pidätetty vaatekaupan sovituskopissa kuvatun seksivideon vuoksi, kiinalaismedia kertoi sunnuntaina.

Valtio-omisteisen China Daily -sanomalehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan videolla esiintyneet mies ja nainen ovat pidätettyjen joukossa.

Keskiviikkona julkaistu lyhyt amatöörivideo on ilmeisesti kuvattu Pekingissä japanilaisen Uniqlo-vaateketjun liikkeessä. Video levisi nopeasti Twitteriä muistuttavassa Weibo-lyhytviestipalvelussa ja WeChat-viestisovelluksessa. Palvelujen omistajat velvoitettiin auttamaan tapauksen tutkinnassa.

Poliisin mukaan nyt selvitetään, kuka latasi videon internetiin ja oliko tapaus Uniqlon junailema. Uniqlo on sanonut, että sillä ei ole mitään tekemistä videon kanssa.

China Dailyn mukaan Uniqlo voi joutua maksamaan noin 30 000–150 000 euron sakot ja sen lisenssi saatetaan perua, jos videon julkaisu paljastuu mainostempuksi.

Videokohu on ollut nolo Kiinan hallitukselle, joka pyrkii valvomaan tarkasti seksiä sisältävän materiaalin julkistamista. Esimerkiksi elokuvien seksikohtauksia sensuroidaan Kiinassa yleisesti.

Lähteet: AFP