Donetskin kaupungissa tykkitulta – Ukraina ja kapinalliset syyttävät toisiaan

Donetskin alueella on kuollut useita siviilejä ja sotilaita viime päivien aikana. Ukrainan turvallisuusjoukkojen tiedottajan mukaan tilanne on huonontunut merkittävästi.

Ulkomaat
Kolme ihmistä vahingoittuneen rakennuksen luona.
Tulituksessa vahingoittunut rakennus Donetskissa 19. heinäkuuta.Aleksei Filippov / AFP

Kapinallisten hallussa olevan Donetskin kaupunkialueella on ammuttu tykistötulta ensi kertaa kuukausiin. Uutistoimisto Reuters kertoi keskustassa kuuluneen sekä lähtevien että tulevien tykistökeskitysten ääniä.

Kapinalliset syyttivät Ukrainan joukkoja asutusalueille ampumisesta. Ukrainan turvallisuusneuvosto sen sijaan kertoo, että kapinalliset ampuvat ukrainalaisjoukkoja eikä tulitus lakkaa.

Ukrainan turvallisuusneuvoston tiedottajan Oleksandr Motuzjanykin mukaan tilanne on huonontunut Donetskin ympäristössä merkittävästi ja Piskyn sekä Avdiikan alueilla taistellaan käytännössä 24 tuntia vuorokaudessa, kertoo uutistoimisto AFP. Molemmat taajamat sijaitsevat Donetskin pohjoispuolella.

Taistelut Itä-Ukrainassa ovat tällä viikolla kiihtyneet ja useita ihmisiä, sekä siviilejä että sotilaita, on kuollut.

Tänään sunnuntaina Ukrainskaja Pravda -verkkolehti kertoi neljän ihmisen kuolleen ja kolmen haavoittuneen Donetskin alueella.

Samaan aikaan Donetskin ja Luhanskin kapinallisjoukot ovat kertoneet olevansa valmiita vetämään pienemmän kaliiberin aseita pois kontaktilinjalta. Ilmoitus tuli eilen lauantaina.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan Ukrainan armeijan komentaja ei ole tietoinen kyseisestä aloitteesta. Myöskään Etyjin tarkkailumissio ei ole kommentoinut tilannetta.

Helmikuisessa Minskin sopimuksessa sovittiin aseiden vetämisestä kontaktilinjalta, mutta Etyjin tarkkailijoiden mukaan näin ei ole tapahtunut.