1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Tampereen kaljakellunta kuivui kokoon – uimaranta säästyi roskilta

Harmaat pantterit puolustivat uimarantaansa rauhanomaisesti. Ympäristöväki kiittelee kellujia jälkiensä siivoamisesta.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Etukäteen kovaa arvostelua ja keskustelua herättänyt kaljakellunta sujui lauantaina rauhallisesti. Hervannan Suolijärvelle saapui lopulta vain muutamia kymmeniä kaljakellujia lillumaan. Alunperin Tampereen Suolijärvelle oli ilmoittautunut yli 2 000 kellujaa.

Hervannan Eläkkeensaajien Harmaat pantterit -ryhmä pyysi lähiasukkaita valtaamaan rannan kellujilta. Järven uimarauhaa turvaamaan saapuneet poliisit, toimittajat ja hervantalaiset seurasivat tapahtuman etenemistä sivusta.

– Laskin, että tarkka lukema oli iltapäivällä 25 lauttaa ja 60 kellujaa. Voisin sanoa nuorille, että fiksusti olitte, Harmaa pantterit -ryhmän koollekutsuja Sirpa Koivisto kehuu.

Turkulaisia ja Vaasasta tulleita tieto tapahtuman peruuntumisesta ei ollut tavoittanut, mutta Koiviston mukaan tamperelaiset tiesivät hyvin kaljakellunnan vastustajien kannat. Siksi kellujien määrä jäi pieneksi, Koivisto arvelee.

Maanantaiaamuna Suolijärven uimarannalla käynyt Yle Tampereen toimittaja Liisa Leinonen kertoi rannan olevan varsin siistissä kunnossa.

Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys kiittelee kellujia jälkiensä siivoamisesta.

– Kellunnan toteutuminen ilmoittautuneiden laajuudessa olisi koitunut järven turmioksi, mutta nykyisellä kellujien lukumäärällä luonto ei rasittunut liikaa eikä muiden rannalla olijoiden virkistäytyminen häiriintynyt. Kiitän lopuksi vielä kaikkia niitä oluen kanssa paikan päällä kelluneita, jotka siivosivat omat jälkensä, kirjoittaa Tampereen ympäristönsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Jari-Pekka Tamminen avoimessa kirjeessään.

Kaljakellunnan vastustajien ja ympäristöväen huolen ymmärtää, kun katsoo, millaiset roskat jäivät vastaavasta tapahtumasta Vantaanjoella viime vuonna.