1. yle.fi
  2. Uutiset

Kool & the Gangin nokkamies: "Äidin neuvo on pitänyt meidät yhdessä 50 vuotta"

Robert "Kool" Bell uskoo, että Kool & the Gang soittaa vielä pitkään. Vuonna 1964 perustettu, Pori Jazzissa 15 vuoden tauon jälkeen esiintynyt bändi keikkailee yhä ahkerasti.

viihde
Kool & The Gang Pori Jazz -festivaaleilla 18. heinäkuuta 2015.

Robert "Kool" Bell perusti Kool & the Gangin veljensä Ronaldin kanssa New Jerseyssä vuonna 1964. Yhtyeen levyjä on myyty yli 70 miljoonaa kappaletta.

– Kun olimme nuoria äitimme aina sanoi, että vetäkää te yhtä köyttä, vaikka mitä tulisi eteen. Tätä neuvoa olemme noudattaneet, myhäilee Robert "Kool" Bell Pori Jazzin lehdistöteltassa.

Yhtyeessä on yhä mukana neljä alkuperäisjäsentä.

– Meillä on yhä hauskaa yhdessä.

Huikea määrä hittejä

Kool & the Gang on levyttänyt huikean määrän hittikappaleita. Robert "Kool" Bell kertoo, että hitin kaava on yhä pitkälti arvoitus.

Robert "Kool" Bell
Robert "Kool" BellJari Pelkonen / Yle

– Ei sitä koskaan tiedä. Kun juhlimme "Ladies Nightin" menestystä Los Angelesissä, keksi veljeni tehdä "Celebrationin". Niin ne hitit syntyvät, kertoo Bell.

Monet bändit ovat pitäneet taukoa ja sitten palanneet tauon jälkeen. Kool & the Gang on jatkanut yli 50 vuotta.

– En todellakaan tiedä milloin lopetamme. Yksi salaisuutemme on se, että tykkäämme kiertää muiden bändien kanssa: Van Halen, Dave Matthews Band, Bryan Adam ja Beach Boys - vain muutamia mainitakseni, summaa Bell.

Lue seuraavaksi