1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Aamu-tv:n juontaja haastoi eukonkannon maailmanmestarin – katso video

Aamu-tv:n juontaja Juha Hietanen haastoi eukonkannossa lajin hallitsevan maailmanmestarin Ville Parviaisen ja tämän vakiparin Janette Oksmanin.

Eukonkantajat vauhdissa Ylen Pasilassa.

Aamu-tv:n juontaja Juha Hietanen joutui maanantaina aamulla tiukan haasteen eteen. Hietanen kilpaili eukonkannon kaksinkertaista maailmanmestaria Ville Parviaista ja hänen vakipariaan Janette Oksmania vastaan Ylen pihalla.

– Mieheltä laji vaatii kolmea eri ominaisuutta: voimaa, nopeutta ja kestävyyttä. Tietysti, jos on pitkä henkilö, niin se helpottaa pääsemään aitojen yli ja auttaa vesiesteillä, Ville Parviainen opasti juontajaa lajin vaatimuksista.

Hietanen kantoi selässään niin ikään lajin maailmanmestaria ja bikini-fitnesskisaan valmistautuvaa Sari Viljasta, joka voitti maailmanmestaruuden Parviaisen selässä pari viikkoa sitten Sonkajärvellä järjestetyissä kisoissa.

– Olihan se raju veto. Vesieste oli kaikkein haastavin ainakin itselle, piti pitää todella lujasti kiinni, Viljanen muisteli mestaruussuoritusta.

Eukonkannon maailmanestaruuksien myötä kolmikolle on tullut myös runsaasti mediahuomiota.

– Ekan kerran, kun voitettiin, niin ihmettelin kuinka paljon herätti kiinnostusta. Tehtiin aika paljon haastatteluita eri puolille maailmaa. Viime vuonna teimme esimerkiksi Kanadaan radiohaastattelun, mikä ei kyllä mennyt ihan putkeen, Parviainen muisteli huvittuneena.