1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Miesten keihäskärjen poissaolo kostautui Lapinlahden Eliittikisoille

Lapinlahden Eliittikisat jäi kävijätavoitteestaan noin tuhannella katsojalla. Pienempiä lipputuloja paikataan yhteistyökumppaneiden varoilla.

urheilu
Teemu Wirkkala
Lehtikuva/Matti Raivio

Lapinlahden Eliittikisat jäi kävijätavoitteestaan. Sunnuntaina 19. heinäkuuta järjestetyissä kisoissa kävi arviolta 2 800 katsojaa, mikä on noin tuhat katsojaa vähemmän kuin järjestäjien tapahtumalle asettama kävijätavoite.

Kisojen pääsihteerin Hanna Heiskasen mukaan suurimpina syinä kävijäkatoon olivat epävakainen sää sekä kirkkaimman kärjen puuttuminen miesten keihäänheitosta.

– Jo talvella oli tiedossa, että keihäsmiehet eivät pysty heittämään kolmen päivän sisällä kaksia kisoja, pääsihteeri Hanna Heiskanen kertoo.

Perjantaina kisattiin Monacossa Timanttiliigassa, jossa olivat mukana Tero Pitkämäki ja Ari Mannio. Pielavetinen Antti Ruuskanen puolestaan on tällä hetkellä harjoitustauolla ja kilpailee seuraavan kerran Joensuun Eliittikisoissa 23. heinäkuuta.

Viime vuosia pienempiä lipputuloja paikataan tänä vuonna yhteistyökumppaneilta saatavilla varoilla.

Heiskanen kertoo, että Lapinlahden kisojen ajankohtaa tullaan miettimään ensi kesän osalta tarkasti. Syksyllä kisajärjestäjien ja Suomen Urheiluliiton kanssa käytävissä neuvotteluissa pyritään löytämään Lapinlahden kisoille rauhallisempi ajankohta, jolloin kisoja ei ole niin paljoa päällekkäin.

Lue seuraavaksi