1. yle.fi
  2. Uutiset

Vuokatin maisemajunaa kokeillaan myös ensi kesänä – "Juna on nyt remontissa"

Pakettivolkkarin alustalle tehty Vuokatti-juna kulki lähes kuukauden ajan Sotkamon Vuokatin alueella. Juna saatetaan nähdä myös ensi kesänä.

Osuuskauppa Maakunta
Vuokattijuna.
Vuokattijunaan ihmiset nousivat useimmiten puhtaasti ihailemaan maisemia. Niin teki myös toimittaja Laura Tolonen. Video: Laura Tolonen. Editointi: Kimmo Hiltunen.

Vuokatti-juna ei nopeudella leveile, sillä nopeusrajoitettu ajoneuvo kulkee maksimissaan 25 kilometriä tunnissa. Mutta eipä nopeus olekaan matkustajien tavoitteena, vaan maisemien ihaileminen.

– Osa käytti junaa ihan liikkumiseen paikasta toiseen, mutta suurin osa matkustajista nousi kyytiin vain huvin vuoksi kierrelläkseen Vuokatin alueella. Juna saikin mukavan vastaanoton, Osuuskauppa Maakunnan hotellien ja ravintoloiden markkinointipäällikkö Pasi Tolonen kertoo.

Osuuskauppa Maakunnan operoima juna liikkui nyt ensimmäistä kesää Vuokatissa. Noin 20 matkustajalle tehty juna aloitti toimintansa heinäkuun alkupuolella ja alun perin sen piti liikennöidä 8. elokuuta saakka. Toisin kuitenkin kävi.

Juna saikin mukavan vastaanoton.

Pasi Tolonen

– Jouduimme lopettamaan liikennöinnin hiukan etuajassa teknisten ongelmien takia. Juna on nyt remontissa.

– Mutta tarkoituksena on saada juna takaisin kuntoon ja huolehtia sen ehjänä pysymisestä talven ajan, jotta juna saadaan liikenteeseen jälleen ensi kesänä, Tolonen jatkaa.

Matkustajille ilmainen Vuokatti-juna kiersi Vuokatinhovin pihasta muun muassa Holiday Club Katinkullan, Angry Birds Activityparkin ja Kattivankkurin kautta takaisin lähtöpisteeseensä.

Lue seuraavaksi