1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. internet

Twitter on isännän henkireikä: "Ei meistä kaikki ole erakkoja"

"Sanoin emännälle, että tilanpito on raskasta, mutta ajattele tätä veneenä. Sinä soudat ja minä vaan luovin ja pidän perämelaa." Traktorin pukilta on entisen kaupunkilaispojan hyvä huikata heit ulkomaailmaan Twitterissä.

internet

Rantalan maitotilan arjessa voi elää mukana sosiaalisessa mediassa. Tamperelainen pankkimies Jarkko Salonen otti uskaliaan loikan hausjärveläisen maitotilan isännäksi rakkauden takia. Nyt hän ja hänen vaimonsa Johanna kertovat Facebookissa (siirryt toiseen palveluun) tai Twitterissä vaikkapa siitä, että tilalle on syntynyt ensimmäiset vasikkakaksoset (siirryt toiseen palveluun) vuosiin.

– Kerromme ihan arjesta. Siihen ei lisätä eikä vähennetä mitään. Moni on aika vieraantunut maatilan arjesta, Jarkko Salonen kertoo.

Salosen mielestä kaupunkilaisilla on harhakäsityksiä tilallisten elämästä aina tukiviidakosta ajankäyttöön.

– Kun aloitimme tilanpidon, meitä odotettiin kaikenlaisiin juhliin. Kun emme päässeet mihinkään, niin loukkaantuivat. Tavallaan hyvä viestiä sitä meidän arkea, niin tajuavat että meillä on nyt iso projekti menossa emmekä pääse saunapaljun avajaisiin, Salonen kertoo.

Jarkko Saloselle sosiaalinen media on juuri sitä, sosiaalista ja tärkeä henkireikä. Traktorin pukilta on entisen kaupunkilaispojan hyvä huikata heit ulkomaailmaan Twitterissä.

– Ei meistä kaikki ole erakkoja. Usein tiloilla jommankumman tausta on jostain muualta kuin maalta.

– Sosiaalisesta mediasta saa joskus kannustustakin. Se auttaa jaksamaan töissä, Salonen sanoo.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue seuraavaksi