1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Laukaa

Sulattaako Laukaa sydämet?

Onko Laukaa niin sydämellinen kuin kunnan mainoslause antaa ymmärtää? Entä millaista ekokoulua kuntaan puuhataan ja mitä kuuluu vuoden 2003 asuntomessualueelle? Yle Keski-Suomi kyläilee tänään Laukaassa ja välittää paikkakunnan tuntoja suorana radiossa ja netissä.

Kuva: Heli Kaski / Yle

Noin 18 000 asukkaan Laukaa tunnetaan muun muassa Lievestuoreen ja Vihtavuoren taajamista, Peurungan kylpylästä ja ralliautoilija Juha Kankkusesta.

Yle Keski-Suomi kyläilee Laukaassa tänään ja välittää kuntalaisten kuulumisia suorana radiossa ja netissä. Radio Keski-Suomen iltapäivälähetys kajahtaa ilmoille Laukaan satamasta.

Klo 15–16 lähetyksessä puhutaan vesillä liikkumisesta. Laukaasta löytyy porukka, joka suunnittelee vesijetteilevänsä Lahteen saakka. Jututettavana on ainakin satamayrittäjä Jonne Lehtonen sekä sataman ravintolapäällikkö Ari Toivonen. He kertovat myös suunnitteilla olevasta satamatapahtumasta.

Klo 16–17 pureudutaan ekokouluhankkeeseen. Kunnassa kaavaillaan Vuonteen, Tarvaalan ja Savion koulujen yhdistämistä yhdeksi ekokouluksi, jossa painotettaisiin esimerkiksi lähiruokaa ja uusiutuvaa energiaa. Ekokouluhankketta valottavat projektipäällikkö Antti Tourunen ja tiedottaja Johanna Janhonen.

Klo 17–18 sukelletaan sekä Laukaan lähihistoriaan että hieman syvemmällekin menneisyyteen. Asuntomessut järjestettiin Laukaassa vuonna 2003 teemalla "suomalainen koti järvimaisemassa". Pääsemme kurkistamaan mitä kuuluu yhden omarantaisen messutalon arkeen nykyään. Historian opettaja evp Pertti Torikka tulee puolestaan kertomaan 1700-luvun Laukaasta ja kunnanjohtaja Jaakko Kiiskilä saa analysoida paikkakunnan nykytilaa.

Nettilähetys (siirryt toiseen palveluun) Laukaasta alkaa jo klo 14. Kuvaa ja ääntä saadaan tuolloin vesijetteilyn vauhdikkaasta maailmasta ja luvassa on myös historian siipien havinaa, kun jututettavaksi saapuu 1700-luvun sotilasasuihin sonnustautunutta väkeä.

Yle Keski-Suomesta paikalla ovat toimittajina Elina Kinos, Virpi Kotilainen ja Heli Kaski. Mediatoimittajina Matti Myller ja Atte Penttinen sekä toimituksen assistentti Pirkko Tainio.

Tule tapaamaan meitä Laukaan satamaan tai kuuntele meininkiä Radio Keski-Suomesta klo 15–18 ja seuraa nettilähetystä osoitteessa yle.fi/keskisuomi klo 14–14.20.