1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Teemu Selänteen vahanukesta sosiaalisessa mediassa noussutta kohua ihmetellään Visulahdessa – ”Siinä se on jököttänyt ainakin 16 vuotta”

Kohu vahanukesta on levinnyt kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa. Puiston henkilökunta hämmästelee kohua.

Kotimaan uutiset
Teemu Selänne
Twitter

Hihittely Teemun vahanukesta lähti liikkeelle siitä kun radiojuontaja Juha Valvio twiittasi kuvan Teemu Selänteen vahanukesta Mikkelin Visulahdesta.

Hyvin pian tämän jälkeen Teemu Selänne kommentoi teosta ”väsyneeksi veistokseksi” ja arveli tyttärensä pystyvän tekemään paremman.

Myös ruotsalainen Aftonbladet tarttui aiheeseen. Lehti kuitenkin erehtyi luulemaan vahanukkea uudeksi (siirryt toiseen palveluun).

– Tarkkaa vuotta en tiedä, mutta Jetsin paita päällä se on tullut kabinettiin. Siinä se on jököttänyt ainakin 16 vuotta, puistonjohtaja Ville Asikainen kertoo.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Visulahden vahakabinetti on noussut otsikoihin. Viimeksi kohua aiheutti tuoreeltaan paljastettu Sauli Niinistön vahanukke vuonna 2012.

Visulahden johtoportaasta vakuutellaan, että kaikki nuket on tehty tosissaan.

– Valokuvista voi tehdä omat johtopäätöksensä ja nuket ja hahmot herättävät aina keskustelua. Tahallista komiikkaa ei ole kuitenkaan haettu, se on kaukaa haettu ajatus. Me tilaamme taiteilijalta niin hyvän tuotoksen kuin hän pystyy vain tuottamaan. Ei kenellekään haluta julkisesti irvailla. Jos joku haluaa hahmonsa poistoa, me reagoimme poistamalla nuken.

Asikainen myöntää, että kaikki Visulahden vahakabinetin nukeista eivät ole onnistuneita.

– Osa on minusta hyvin onnistuneita. Tarja Halonen on esikuvansa näköinen ja Vladimir Putin on onnistunut. On paljon vanhoja nukkeja, jotka eivät ole esikuvansa näköisiä. Esimerkiksi Jani Sievinen on sellainen, joka ei muistuta edes nuorta Sievistä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue seuraavaksi