Lockheed Martin ostaa Sikorskyn

Yhdysvaltalainen puolustustarvikevalmistaja Lockheed Martin on ilmoittanut ostavansa Sikorskyn United Technologies -yhtiöltä 9 miljardilla dollarilla.

Ulkomaat
Sikorskyn Black Hawk -helikopteri.
Sikorskyn Black Hawk -helikopteri.Bas Czerwinski / EPA

Yhdysvaltalainen, muun muassa avaruus- ja puolustusteknologiaa valmistava Lockheed Martin on ilmoittanut, että se ostaa helikoptereita ja lentokoneita valmistavan Sikorskyn United Technologies -yhtiöltä. Kaupan arvon on 9 miljardia dollaria.

Sikorsky valmistaa muun muassa Black Hawk -kuljetushelikoptereita, joita on käytössä 25 maan armeijalla, sekä Seahawk-kuljetushelikoptereita, joita voidaan käyttää myös esimerkiksi sukellusveneiden torjuntaan.

Yhdysvaltain presidenttiä kuljettavat helikopterit ovat Sikorskyn valmistamia. Lisäksi Sikorsky valmistaa myös siviilihelikoptereita ja erityyppisiä lentokoneita.

Lockheedin mukaan kauppa toteutuu vuoden 2015 lopulla tai vuoden 2016 alussa. Kilpailuviranomaisten on vielä hyväksyttävä kauppa.

Lockheedillä on noin 112 000 työntekijää ja sen nettomyynti viime vuonna oli noin 45 miljardia dollaria. Sikorskyn nettomyynti oli puolestaan viime vuonna noin 7,5 miljardia dollaria.

Muun muassa ilmailu- ja rakennusteknologiaa valmistava United Technologies ilmoitti kesäkuussa, että se haluaa myydä Sikorskyn ja keskittyä tiettyihin toimialoihinsa.

Lähteet: AP, AFP