Romaniassa voit maksaa festivaalilipun verellä

Dracula-myytin inspiroimana Untold-festivaali haluaa auttaa täyttämään Romanian hupenevia veripankkeja.

Romanialaisella Untold-musiikkifestivaalilla (siirryt toiseen palveluun) on kävijöille erikoinen tarjous: luovuta verta, niin saat alennusta. Kampanja (siirryt toiseen palveluun)on tehty yhteistyössä maan veripankkien kanssa.

Romaniassa on toiseksi vähiten verenluovuttajia koko Euroopassa, kertoo The Guardian-lehti (siirryt toiseen palveluun). Ainoastaan 1,7 prosenttia väestöstä luovuttaa verta. Untold-festivaali päätti siksi käyttää hyväkseen maan yhteyttä vampyyreihin – Dracula oli legendan mukaan kotoisin Romanian Transilvaniasta.

– Ottaen huomioon, että Romanialla on vakava veripula sairaaloissa, tämä kampanja on todella tervetullut. Se käyttää myyttejä siirtääkseen huomiota todelliseen ongelmaan, festivaalin pääjohtaja Bogdan Buta sanoi The Guardianille.

Jokainen verenluovuttaja saa 30 prosentin alennuksen, jos hän luovuttaa verta jossakin Romanian 42 veripankissa ennen heinäkuun 24. päivää. Jos verta luovuttaa Bukarestia kiertävässä liikkuvassa verikeskuksessa, saa festivaaliin ilmaisen päiväpassin.

Untold-festivaali järjestetään transilvanialaisessa Cluj-Napocan kaupungissa 30. heinäkuuta – 2. elokuuta.