Ruotsin poliisi takavarikoinut huumeiskuissa 550 kiloa dynamiittia

Poliisi pitää todennäköisenä, että kaikki kolme takavarikkoa liittyvät toisiinsa. Se ei tiedä, mihin tarkoitukseen räjähdysaineita aiottiin käyttää.

Ulkomaat

Ruotsin poliisi on tehnyt kolme isoa dynamiittilöytöä Falkenbergin kunnassa länsirannikolla kolmessa päivässä, ruotsalaislehdet kertovat. Yhteensä poliisin haaviin on jäänyt 550 kiloa räjähdysainetta.

– Siitä voisi aiheutua hemmetin moinen pamaus, Stefan Dahlhielm Hallandin poliisista sanoo sanomalehti Aftonbladetissa (siirryt toiseen palveluun).

Takavarikoihin johtanut tutkinta sai alkunsa liikennevalvonnasta. Poliisi pysäytti miehen, jota epäiltiin huumerattijuopumuksesta. Hänen asuntoonsa tehtiin kotietsintä, jossa löydettiin ensimmäiset 50 kiloa dynamiittia.

Samana päivänä toisesta osoitteesta takavarikoitiin 350 kiloa dynamiittia. Kolmas takavarikko tehtiin maanantaina auton takakontista. Auto seisoi lähellä osoitetta, jossa poliisi teki toisen kotietsinnöistä lauantaina.

– Onni, etten ole lentänyt räjähdyksessä ilmaan, sanoo naapuri sanomalehti Hallands Nyheterissä (siirryt toiseen palveluun).

Kaksi miestä on pidätetty epäiltynä törkeistä räjähdysainelain rikoksista. Poliisi pitää todennäköisenä, että kaikki takavarikot liittyvät toisiinsa. Se ei tiedä, mihin tarkoitukseen räjähdysaineita aiottiin käyttää. Asiantuntijan mukaan räjähdysainemäärät ovat valtavia.

– Vertailukohteena voin sanoa, että käsikranaatti sisältää 200 grammaa räjähdysainetta. Se ei ole aivan oikea vertaus, mutta jos kyseessä on dynamiitti, määrä on todella suuri, asiantuntija Ingemar Malmström sanoo Hallands Nyheterissä (siirryt toiseen palveluun).