Pyhäjoki puoltaa liikkumisrajoituksia ydinvoimala-alueella

Sisäministeriö oli pyytänyt kunnalta lausuntoa liikkumisrajoituksista ydinvoimalan työmaa-alueella Hanhikivenniemellä. Rajoituksista päätetään aikaisintaan alkusyksystä.

Fennovoima
Raakel ja Toivo Kamutan Hanhikiven rantamökki Pyhäjoen ydinvoimalan sataman paikalla
Fennovoiman työmaa-alueella on kevään ja kesän aikana ollut ydinvoimaa vastustavia aktivisteja sekä joitain mökkiläisiä, jotka eivät ole suostuneet luovuttamaan rakennuksiaan Fennovoimalle.Timo Sipola / Yle

Pyhäjoen kunnanhallitus päätti maanantaina puoltaa liikkumisrajoituksia Fennovoiman työmaalla Hanhikivenniemellä.

Sisäministeriö oli pyytänyt kunnalta lausuntoa liikkumisrajoituksista ydinvoimalan työmaa-alueella.

Liikkumista ja olemista ydinvoimalatyömaalla voidaan rajoittaa, jos ministeriö niin päättää. Asetus siitä annetaan aikaisintaan alkusyksyllä.

Fennovoiman voimala-alueelle rakentama aita on valmistumassa heinäkuun lopussa. Alueella on ollut koko kevään ja kesän ajan ydinvoimalaa vastustavia aktivisteja.

Työ- ja elinkeinoministeriö on antanut Fennovoimalle elokuun 6. päivään saakka aikaa täydentää kotimaisuusastettaan. Viime viikolla ministeriö linjasi, että Fennovoimaan mukaan tullut kroatialainen Migrit Solarna Energija ei kelpaa täydennykseksi, jonka Fennovoima tarvitsisi täyttääkseen sille asetetut ehdot kotimaisesta omistuksesta.