Jarkko Nikara metsäkoneen puikoista MM-ralliin: Tämä on pieni lottovoitto!

Rallin MM-sarjan WRC2-luokkaa johtava Jari Ketomaa joutuu jättämään silmävamman vuoksi väliin Suomen MM-rallin. Ketomaan tilalle nousee saarijärveläinen Jarkko Nikara.

urheilu
Jarkko Nikara ajokkinsa sisällä.
Jarkko Nikara

Jari Ketomaa sai silmävamman Portugalin rallissa sattuneessa ulosajossa. Ketomaan mukaan silmävaurio paranee itsestään, mutta uusiutumisriskin takia ralliauton rattiin ei ole menemistä lähiviikkoina.

Ketomaan tilalle ensi viikolla alkavaan Suomen MM-rallin starttaa Jarkko Nikara. Nikara sai tuurauspestilleen varmistuksen kansainväliseltä autourheiluliitto FIA:lta eilen.

– Harmi homma Jarille, mutta minulle tämä on pieni lottovoitto! Kyllähän se vähän yllätti ja pisti metsäkoneen ratissa puun liikkumaan loppupäivästä, kun herra isoherra Malcolm Wilson soitti ja asiasta keskusteltiin, kommentoi Nikara.

Nikara lähtee Suomen MM-ralliin intoa puhkuen, mutta pitkä ajotauko hieman askarruttaa.

– Voihan se vähän vaikuttaa, kun en ole ajanut kuin vuoteen yhden SM-rallin. Jonkin verran se rassaa, ettei ole kunnon tuntumaa alla. Ainahan siinä on opettelua uuden auton kanssa. Omasta mielestäni olen kyllä nopeasti oppinut uusiin autoihin, että ei se sikäli aiheuta päänvaivaa.

Nuotteja Nikaralle Suomen MM-rallissa lukee Jari Ketomaan kartturi Kaj Lindström. Nikaralle Lindströmin kanssa ajaminen on täysin uusi juttu, mutta mies luottaa konkarikartturiin, joka on paiskonut töitä muun muassa Tommi Mäkisen ja Kimi Räikkösen kanssa.

– Metriäkään ei ole ajettu yhdessä, mutta jos on Tommin vauhdissa on pysynyt, niin eiköhän minunkin vauhdissa pysy, nauraa Nikara.

Jarkko Nikaraa haastatteli Jussi Lindroos