Mies jäi jumiin tivolin uutuuslaitteeseen Kemissä

Tivolin Kemin vierailulla on sattunut kaksikin välikohtausta. Maanantaina keski-ikäinen mies jäi jumiin tivolilaitteeseen ja viikonloppuna nuori poika menetti tajuntansa ja loukkaantui lievästi tivolilaitteen rajussa pyörityksessä.

Kotimaa
Tivolin Spider-laite
Riikka Rautiainen / Yle

Kemin Pajarinrannassa vierailleessa tivolissa sattui maanantaina välikohtaus, jossa keski-ikäinen mies jäi jumiin Spider-laitteeseen. Silminnäkijöiden mukaan laitteen turvakaari ei auennut miehen kohdalla ja miestä jouduttiin irroittamaan laiteesta arviolta 10-15 minuutin ajan.

– Siinä ympärillä hääräsi arviolta 3-4 henkilökunnan jäsentä ja yhdellä oli työkaluja mukana, kertoo paikalla ollut silminnäkijä.

Suomen Tivoli Oy:n toimitusjohtaja Lulu Sariola kertoo, että itse laitteessa ei ollut vikaa.

– Kyseessä oli hieman kookkaampi mies ja kun laitteet on suunniteltu pitkälti normaalivartaloisen ihmisen mukaan niin joskus turvakaaren raja voi tulla vastaan ja kaari ei pääse aukeamaan normaalisti. Tarvittaessa laitteen turvakaaret saa auki manuaalisesti ja henkilökunta auttoi miehen pois laitteesta.

Tivoli otti käyttöön uuden Spider-laitteen toukokuussa.

Viikonloppunakin huonoa tuuria

Tivolin Kemin vierailu on ollut muutenkin varsin tapahtumarikas. Viikonlopun aikana nuori poika menetti tajuntansa Gravitron-laitteessa. Pojan ranne murtui ja hän sai kolhuja päähänsä.

– Tilanteessa oli huonoa tuuria. Seuraavana päivänä poika kävi kuitenkin tervehtimässä meitä tivolissa ja kertoi kuulumisiaan, Sariola kertoo.

Sariola muistuttaa, että itse laitteessa ei ollut vikaa.

– Gravitron-laite on hieman rajumpi laite ja siitä ilmoitetaan kävijöille etukäteen. Varsinaisesti laitteessa ei ollut vikaa.